Labinjan pod utjecajem 4,22 promila skrivio sudar

Opasna vožnja po prometnoj cesti (arhiva I. R.)
Opasna vožnja po prometnoj cesti (arhiva I. R.)

Granicu teškog pijanog stanja koja podrazumijeva alkoholiziranost veću od 2,8 promila alkohola u krvi debelo je premašio 47-godišnji M. K. iz Labina koji je u srijedu rano poslijepodne izazvao prometnu nesreću upravljajući automobilom pod utjecajem nevjerojatnih 4,22 promila!

Do nesreće je došlo na državnoj cesti Pula - Rijeka kod mjesta Donišnica, gdje je Labinjan za upravljačem Citroëna u desnom zavoju dvaput izletio s ceste i udario u zaštitnu ogradu. Nakon što je uspio ponovno "uhvatiti" pravac, pijani vozač potom je i treću puta izletio s ceste i prednjim dijelom automobila udario u kamen.

No, tu nije bio kraj njegovim "igrama bez granica". Nakon što se zabio u kamen, 47-godišnjak je krenuo u rikverc i ponovno se vratio na kolnik, ali na suprotnu stranu pa je prednjim dijelom Citroëna udario u zadnju bočnu stranu automobila VW, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 26-godišnji njemački državljanin.

Unatoč svemu tome, 47-godišnjak nije posustajao te je htio nastaviti vožnju. No, i tome ga je spriječila policija. Muškarac je odveden u labinsku postaju na prisilno triježnjenje.

Prava je sreća da u ekshibiciji koju je izveo Labinjan nitko nije stradao. (M. Vu.)


Podijeli: Facebook Twiter