Labinjan i Puljanka uzgajali kanabis

Ilustracija
Ilustracija

Dvoje tridesetjednogodišnjaka, on iz Labina, a ona iz Pule, zatečeni su proteklog petka oko 13.30 sati u šumi između Paza i Brusa gdje su, prema informacijama iz PU istarske, od proljeća uzgajali indijsku konoplju. Policija je zaplijenila pet stabljika, dva cvjetna vrha i 25 komada bočnih grana sa cvjetnim završecima kanabisa.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su i pretrage domova osumnjičenika. Kod mladića su u stanu u Labinu pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje s pet stabljika, ventilatore, rasvjetna tijela i drugu opremu potrebnu za uzgoj biljke.

Osim laboratorija pronađen je i ormar koji je bio preuređen za uzgoj konoplje, više vrsta kemikalija, više staklenki i kutija sa sadržajem zelene biljne materije nalik na marihuanu, različitih težina te više sušenih grančica sa cvjetovima kanabisa i sjemenke indijske konoplje.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja Labinjan i Puljanka bit će prijavljeni redovnim putem zbog zloporabe opojne droge. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter