Labin za Uskrs očekuje dvije tisuće gostiju

Rabac, turistička zona (arhiva)
Rabac, turistička zona (arhiva)

Za predstojeće uskrsne blagdane očekuje se oko dvije tisuće gostiju i predviđa oko šest tisuća noćenja, rekla je na današnjoj sjednici TZ-a grada Labina njegova direktorica Radmila Paliska Kos.

Novost u ponudi Rapca kao turističke destinacije ove će sezone biti plaža za kućne ljubimce. U tu svrhu bit će označena i opremljena plaža na Girandelli poznata po napisu "FKK", odnosno prva plaža na početku neformalne nudističke zone. Također, bit će proširen parkirni prostor na recepciji hotelskog naselja Girandella. Ina je, po riječima predsjednika Skupštine, gradonačelnika Tulija Demetlike, izrazila spremnost da ukloni obilježja bivše benzinske postaje, a vlasnicima radnji oko bivše terase hotela Apollo bit će ponuđen ugovor o zajedničkom održavanju ovog prostora, pa se očekuje da će do početka turističke sezone biti riješene te dvije rabačke crne točke.

Prošlu godinu TZ je okončao sa 62 tisuće kuna viška. Prihodi su mu iznosili 4,56 milijuna kuna i bili su četiri posto veći od planiranih, a rashodi 4,49 milijuna kuna ili tri posto više od plana. Podaci o dolascima i noćenjima potvrđuju da su premašeni prijeratni rekordi, premda nisu ubrojeni posjetitelji općina Raša i Kršan. Tijekom 2012. godine na području TZ-a boravilo je 205.137 turista ili šest posto više nego 2011. godine, a ostvareno je 1,28 milijuna noćenja, što je u odnosu na prethodnu godinu porast od pet posto. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter