Labin voli Grdovića a Grdović voli Labin


Ovaj tjedan Grad je počeo sa slavljem svog rođendana i svojih dana. Naime već tradicionalno, Dani Grada Labina, održavaju se u drugom tjednu mjeseca kolovoza, u povodu povijesnog datuma 17. kolovoza 1341. godine, kada je Grad dobio svoj prvi statut. Održavali su se sportski turniri, Memorijalni boćarski turnir "Josip Ružić", velika 21. utrka Grada, na kojoj je nastupilo sedamdesetak trkača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Nizozemske i SAD, likovne izložbe, koncerti na raznim lokacijama u starom gradu, da bi rođendan grada kulminirao velikom subotnjom feštom na centralnom starogradskom trgu.

Oči organizatorice i "alfe i omege" manifestacija Loredane Ružić Modrušan, bile su uprte ka nebu, jer su neki najavljivali kišu, koja je jutrom i padala, ali je večer meteorološki bila ugodna, no program ju je itekako zagrijao.

Započeo je nastupom Gradskog orkestra, a zatim su već jako dobro popunjen starogradski trg dobro "zagrijali" mladi izvođači i velike nade glazbene estrade, Romina Peti, Jure Černeha, Jona Ljuna, Antonia Kocijel, Ana Bučić, Lucija Zupičić i Ani Mikleuš. Atmosferu pred početak nastupa najpopularnijeg "narodnog" pjevača u državi, Mladena Grdovića, zagrijali su dodatno, odlični Le Monde Band.

A onda se oko 23 sata na veliku impozantnu pozornicu popeo, sa svojim bendom, zvijezda večeri, Mladen Grdović, kojemu je ovo bio prvi samostalni nastup u Labinu. Kako samo on zna, digao je atmosferu do usijanja, pred publikom koje na trgu, nije nikad bilo u tolikom broju. Počeo je izvoditi njegove poznate hitove "Dalmatinac sam", "Crveni Ferari", "Evo mene moji ljudi", "Tu je moj dom", "Nije u šoldima sve", "Oči boje lavande"…

Jedan nam je stanar, koji ima tu sreću da sve manifestacije na trgu može pratiti sa svog balkona, rekao da on u posljednjih dvadeset godina nije na trgu vidio nikad toliko ljudi, te prognozirao da ih je bilo zajedno s onima u sporednim ulicama, zasigurno pet tisuća.

Između pjesama Grdović je uspostavio izvrsnu "komunikaciju" s mnoštvom, te se odmah vidjelo da Labin voli Grdovića, a Grdović voli Labin, Popularni je pjevač "konstatirao" da onaj tko je izmislio vodu koju je konzumirao na pozornici, baš i nije bio neki genije, kako bi svi vinogradari propali da nema Grdovića, a kad ga je jednom jedna obožavateljica pitala, koliko bi kamiona zlata mogao kupiti, kad bi njegova pjesma, "Da je meni u životu, dobit sedmicu na lotu", bila stvarna, on to odmah pretvorio, u koliko bi to bilo "kašeta vina".

Pjevač je u Labinu dokazao i pokazao, da česti napisi u medijima o njemu, baš i nisu istiniti, i da se sve prenapuhava, te je i od toga sebi stvorio, veselje i razlog za šalu.

"Ovo mi je prvi koncert, kod vas, ponosan sam i radostan, i jedva čekam ponovni dolazak" dirnut atmosferom i emocijama, rekao nam je popularni pjevač.

No nije se pjevalo i plesalo samo na gradskom trgu, nego i u sporednim ulicama, te kod poznate "Špine" i na Šetalištu San Marco.

Završetkom više od dva sata dugog koncerta Mladena Grdovića, na pozornicu su se opet popeli dečki iz Le Monde Banda, publika je ostala i dalje na trgu, te nastavila svoju pjesmu i ples, do ranih jutarnjih sati.

Da napomenemo kako se Dani Grada nastavljaju bogatim programom i manifestacijama, a u četvrtak 17. kolovoza, održat će se jedna drugačija svečana sjednica Gradskog vijeća, naime mjesto održavanja je otvorena pozornica kod Špine, koja će među mnogim gostima iz političkog i javnog života, ugostiti Mariju Husar i Bruna Krajcara. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter