Labin: Vigor Kiršić kandidat za gradonačelnika

Vigor Kiršić i Mladen Bastijanić
Vigor Kiršić i Mladen Bastijanić

Vigor Kiršić, inženjer sigurnosti na radu, kandidirao se za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima u ime Građanske inicijative za Labinštinu. Javnosti se predstavio danas na trgu na Katurama u pratnji Mladena Bastijanića, nositelja liste za Gradsko vijeće.  

- Osjetio sam jaku potrebu da se kao građanin uključim u odlučivanje o sadašnjosti  i budućnosti našega kraja i prepoznao se u stavovima koje zagovara Građanska inicijativa. Građani se moraju vrlo konkretno angažirati ako želimo promijeniti sadašnje vrlo loše stanje s kontinuiranim negativnim tokovima u Labinu, na Labinštini, Istri i Hrvatskoj, kaže on.

Kao osnovu svoje kandidature ističe potrebu za pokretanjem gospodarstva, a prioritetom labinskog gradonačelnika smatra razvoj lokalnog sustava obrazovanja. Restrukturiranje komunalnih poduzeća i prepuštanje jednog dijela njihove djelatnosti tržištu smatra ključnim gospodarskim potezom, a po važnosti slijedi zaštita i iskorištavanje vodnih potencijala Labinštine.

- Kontinuirano ćemo širiti kapacitete jaslica i vrtića i uvesti dodatne programe za djecu koja nisu u tom sustavu. Svi osnovnoškolci moraju imati toplu marendu, a pokrenut ćemo i dodatne školske aktivnosti: učenje stranih jezika i informatike te rad s djecom koja pokazuju interes za određena područja. Odraslima ćemo također omogućiti dodatno obrazovanje te prekvalifikacije, obećava Kirišić.

Rad gradske uprave, o čemu je ima niz kritika, postat će transparentan: građanima će biti odgovoreno na sva pitanja, a sva dokumentacija i podaci o poslovanju dostupni putem interneta. Sve kandidate za gradonačelnika i političke čimbenike s listi za Gradsko vijeće pozvao je na javna sučeljavanja. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter