Labin: Vidljivi obrisi pomoćne dvorane, a stara je pred sanacijom

Svod nove pomoćne sportske dvorane u Labinu (Ivana AHMIČEVIĆ)
Svod nove pomoćne sportske dvorane u Labinu (Ivana AHMIČEVIĆ)

Rekonstrukcija stare sportske dvorane i izgradnja nove započela je u kolovozu, a sada se zahuktava. Kapitalna investicija Grada Labina u visini od 25 milijuna kuna, ulaže se u sportsku infrastrukturu, dugogodišnju boljku sportaša Labina i okolice.

Rekonstrukcija sportske dvorane izvodit će se u fazama. Prva faza, koja je u punom jeku, je izgradnja pomoćne dvorane koja se izvodi kao dogradnja uz postojeću dvoranu na dijelu gdje je danas otvoreno malonogometno igralište labinske Srednje škole Mate Blažine. Uz pomoćnu sportsku dvoranu izgradit će se i prateći sadržaji - dvije svlačionice, uredi za sportske klubove i sportska ambulanta. Nekadašnji ulaz u dvoranu odavno je uklonjen. Prokopan je teren i dobiven je prostor za dodatne sadržaje. U dograđenom dijelu, čije se konture već naziru,  nalazit će se komercijalni sadržaji sportskog kompleksa, ugostiteljsko-trgovački i  sportski sadržaji - caffe bar, trgovine, teretana,  mala dvorana od 130 kvadrata za fitness, aerobik, ples i ostale sadržaje za koje bude postojao interes građana i udruga.

Sportski turizam

U drugoj fazi rekonstrukcije kreće se s obnovom postojeće sportske dvorane. U konačnici, sportski kompleks  činit će dvije sportske dvorane – glavna i pomoćna s brojnim pratećim sadržajima. Kraj izgradnje i opremanja sportskog centra u cjelini planiran je u roku od godinu dana. Sportski centar će primati oko 1.300 gledatelja i to 900 glavna te 200 pomoćna dvorana i osigurat će se dovoljno termina za sve korisnike (sportske udruge, rekreativce i ostale).

Osim za sportske događaje, sportski  će centar biti opremljen za održavanje sajmova, kongresa, koncerata i ostalih nesportskih događaja koji će obogatiti društveni i socijalni život građana Labina i okolice, a osigurat će i odvijanje programa sportskog turizma čime će se poboljšati iskorištenost turističkih kapaciteta Rapca i Labina.

Sportski centar bit će opremljen prostorima za odvijanje raznih programa osoba s invaliditetom i ostalih društvenih skupina, jer će biti izgrađen i opremljen na način da osigurava nesmetanu pristupačnost i korištenje nepokretnim i teško pokretnim osobama (lift, rampe za kolica, dio gledališta namijenjen nepokretnim osobama, WC i svlačionice). S projektom Sportski centar, podiže se sportska infrastruktura u gradu na znatno višu razinu.

Investitor je Grad Labin, izvođač radova labinska tvrtka De Conte, a nositelj izvršenja ovog projekta u suradnji s gradskom upravom je gradska tvrtka Labin 2000. (I. AHMIČEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter