Labin: Valter Poropat predsjednik Gradskog vijeća

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valter Poropat izabran je, uz protivljenje i suzdržanost oporbe, za predsjednika Gradskog vijeća Labina na večerašnjoj konstituirajućoj sjednici.

IDS-ovac je istu funkciju obavljao i u proteklom mandatu. Povjerenje mu je, osim osam članova liste IDS-HSU-HNS i jednog vijećnika partnerskog BDSH koji koaliciji u osigurava natpolovičnu većinu, dao i zastupnik Hrvatskih laburista William Negri.

Oporbenjaci su, shodno najavi, istaknuli svog kandidata za predsjednika predstavničkog tijela, i to u liku Silvana Vlačića, nositelja nezavisne liste, no bezuspješno i bez Negrija, za kojega su tvrdili da ih podržava.

Opozicijski vijećnici ovu su funkciju željeli, kako su objasnili, kao čvrstu potvrdu iskrenosti poziva na suradnju od gradonačelnika Tulija Demetlike (IDS) nakon njegove izborne pobjede.

Za potpredsjednicu Vijeća izabrana je, uz suzdržanost opozicije, HSU-ova Alda Miletić. Vijećnička manjina odrekla se mjesta drugog potpredsjednika, koje im pripada prema statutu.

"Ta je funkcija godinama marginalna, nema odgovarajući tretman", napomenuo je Klaudio Korva s Vlačićeve nezavisne liste.

Revoltiranost opozicije bila je primjetna već pri izboru mandatne komisije i one za imenovanja, kada su bili suzdržani ili glasali protiv, s obzirom na to da su u njih predloženi samo članovi vladajuće koalicije.

Vijeće broji 17 članova, a zastupnici su, osim spomenutih, postali Valter Glavičić, Federika Mohorović, Giuliano Milevoj, Đanluka Miletić, Josip Mohorović, Marin Zagrić (lista IDS-HSU-HNS), Rasim Halilović (BDSH), Željko Ernečić, Valdi Gobo, Jasmina Gruičić (SDP), nositelji nezavisnih listi Mladen Bastijanić i Darko Martinović. Negriju je mjesto otvorila Nansi Tireli, saborska zastupnica i nositeljica liste laburista, zamrznuvši vijećnički mandat iz osobnih razloga. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter