Labin: Uručena priznanja darivateljima krvi

Dobitnici obiteljskih zahvalnica (I. RADIĆ)
Dobitnici obiteljskih zahvalnica (I. RADIĆ)

"Dati krv to je solidarnost. Već godinama se akcijama Crvenog križa odazivam automatizmom, ne razmišljajući. Taj je plemeniti poriv jednostavno u meni, zahvaljujući tome što moji roditelji oduvijek daruju dragocjenu tekućinu. Oni su mi prenijeli ljubav za pomaganjem drugima."

Riječi su to Ranka Baćca (23 darivanja) koji je s majkom Brunom (40 darivanja) primio obiteljsku zahvalnicu na svečanosti Crvenog križa Labin održanoj u Gradskoj knjižnici. Proslavljen je Dan darivatelja krvi, 60. obljetnica davalaštva u organizaciji Crvenog križa, dva desetljeća međunarodnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa te 135 godina rada ove humanitarne organizacije na tlu Hrvatske.

Priznanja i prigodne darove jubilarnim darivateljima s Labinštine uručio je predsjednik gradskog CK-a dr. Moreno Milevoj, potpomognut ravnateljicom Nadijom Mauro Škopac i djelatnicom Morin Hukić. Podijeljeno je 54 pojedinačnih i osam obiteljskih diploma. Od svih jubilaraca zajedno dosad je prikupljeno više od 1.310 doza krvi, naglašeno je.

Obiteljske zahvalnice dodjeljuju se pod uvjetom da su najmanje dva člana darivatelji više od pet godina. Osim obitelji Baćac, primili su ih i Frano i Dalen Bojić, Lijana i Davor Knežević, Ivan i Igor Paliska, Bruno i Robert Predrag, Emila i Željko Radeljević, Boris i Predrag Rogić te Željko i Jovana Vujičić.

Za 35 darivanja u žena, što je ekvivalent muških 50 doza, nagrađena je Radmila Pekas. Vesna Sagaj bilježi 20, Sanja Horvatek deset, a Barbara Škabić, Marina Batelić, Danijela Malić, Adela Mujanović, Romina Miletić, Rosanda Načinović, Arnela Junuzović, Martina Miletić i Kristina Fiket po pet davanja krvi.

Priznanja za 75 darivanja dobili su Frano Bojić, Nedeljko Paliska, Nedeljko Pužar i Serđo Vitasović; za 50 Bruno Burul, Bego Kopić, Aleksandar Pucić, Bečo Ređić, Gvido Stepčić, Sulejman Topčagić i Dane Žgela; za 40 Dean Ružić i Ismet Fehratović; za 30 Aleksej Faraguna, Robert Dundara, Zlatan Silić, Vedran Kos i Oliver Škopac.

Svečanost se nastavila u restoranu srednje škole uz večeru i harmoniku. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter