Labin: Umjesto tri, dva odjela i pročelnik manje

Labin (Goran Šebelić/CROPIX)
Labin (Goran Šebelić/CROPIX)

Na posljednjoj sjednici labinskog vijeća, vijećnici su većinom glasova izglasali Odluku o ustrojstvu gradske uprave kojom se pojedini odjeli spajaju u jedan, a drugi mijenjaju nazive i širi se njihov djelokrug. Tako spajanjem tri odjela nastaju dva: Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća te Odsjek za gospodarstvo i EU fondove. Više neće postojati Odjel za društvene djelatnosti.

Upravni odjel za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća obavljat će poslove vezane uz školstvo, kulturu i kulturne manifestacije od značaja za Grad Labin, poslove vezane za informiranje i promidžbu, organiziranje konferencija za novinare gradonačelnika i drugih čelnika, pripreme priopćenja i izvješća za medije te poslove vezane uz ostvarivanje prava na pristup informacijama i ostale poslove.

Odsjek za gospodarstvo i EU fondove, obavljat će poslove sudjelovanja u procesu strateškog planiranja ekonomskog razvoja, priprema i nadgledavanja provođenja razvojnih projekata, održavat će kontakte i pružati podršku lokalnoj poslovnoj zajednici. Labin je jedan od rijetkih gradova koji je u posljednje vrijeme smanjio broj zaposlenih u gradskoj upravi s 45 na 36 djelatnika.

Razmatrajući prijedlog proračuna za iduću godinu vijećnici su se suglasili da on iznosi 83,8 milijuna kuna te da bude razvojni.

Na sjednici je i gradonačelnik Tulio Demetlika predstavio mjere jačanja gospodarstva za iduću godinu, u što se iz proračuna ulaže 773 tisuće, što čini povećanje od 139 tisuća kuna. Razlog tome je uvođenje novih aktivnosti Business Friendly certifikata i manifestacije Poslovni uzlet, kao i nove Lokalne akcijske grupe u ribarstvu.

Novih 400 tisuća kuna ovim je programom namijenjeno za mjere poticanja i subvencioniranja labinskog poduzetništva.

U svrhu implementacije lokalnog razvoja pod vodstvom lokalne zajednice u ribarstvu Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020., izglasana je odluka kojom Grad Labin postaje članom Lokalne akcijske grupe u ribarstvu (FLAG), a koja se osniva s namjerom izrade lokalne razvojne strategije u ribarstvu, obuhvaćenog područja (Grad Labin, Općine Raša, Kršan, Pićan i Sveta Nedelja), te radi ostvarivanja zajedničkih interesa svih razvojnih sudionika ribarstvenog područja. (A. ŠĆULAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter