Labin u zvuku metala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sugestivnom izvedbom njihove ponajbolje pjesme "Kissed a Girl", etablirani labinski indie sastav The Orange Strips u svojstvu je gosta zakljucio u Bikers Baru X dvodnevni Festival labinskih bendova.

U dobroj atmosferi popunjenog kluba uz ne baš veliku žanrovsku raznovrsnost šest natjecateljskih bendova predstavilo se u dvije veceri, od kojih se njih cak pet izražava nekim od podžanrova metala, a tek jedan (Cotton Fields) njeguje rock-blues izricaj. Bendovi su se, tek uz pokoju rijetku obradu, predstavili vlastitim autorskim materijalom.



Strucni žiri na koncu je najboljim sastavom proglasio izrazito mladi metal bend Storm, koji cine dva 15-godišnjaka i 16-godišnjaka. No, iako gotovo djecaci, zvucali su vrlo energicno i uvjerljivo, slobodno i sigurno, kao da iza sebe imaju dugo koncertno i scensko iskustvo. U pojedinim izvedbama bio je ocit utjecaj Metallice na njihov zvuk.

Prve veceri, pored nastupa bendova Grief Charisma i Dead Pleasure te nešto starijeg hard rock benda Holivud Ribe, najbolji odjek kod publike imao je Breech Deenower, uvjerljivi groove rap metal bend iz Labina.





Podjednaki broj glasova publike na kraju je dobilo cak cetiri sastava - Breech Deenower, Storm, Grief Charisma i Soul Display -da bi žiri sastavljen od dva predstavnika Hrvatske glazbene unije i jednog muzicara bend Storm proglasio pobjednikom ovog prvog izdanja svojevrsne labinske gitarijade. Time je ovaj mladi bend stekao pravo predstavljati Labin na HGF-u u Zaboku, najvecem hrvatskom festivalu za promociju demo bendova.

Izvuceni su i dobitnici glavnih nagrada pa je tako Franku Batelicu pripalo gitarsko pojacalo, a elektricna Ibanez gitara došla je u ruke basista Storma Tea Bembica. Najbolji bubnjar je Franko iz Grief Charisme, a najgitarist Ernest iz Soul Displaya.





Obje su se koncertne veceri snimale, a najbolji dijelovi bit ce objavljeni na kompilacijskom CD-u labinskih bendova u izdanju OSA Media, nezavisne etikete koju su osnovali clanovi grupe The Orange Strips.

U Labinu ima još dosta bendova, ali iz objektivnih razloga nisu mogli nastupiti na ovom prvom predstavljanju bendovske scene. Organizatori žele da ovaj festival postane tradicionalan, da i dalje promovira labinsku glazbenu scenu izvan lokalnih granica te podupire kvalitetne bendove u vidu snimanja, objavljivanja materijala i javne promocije.


Podijeli: Facebook Twiter