Labin: U "Pjerini Verbanac" još jedna vrtićka skupina

Vrtić pohađaju djeca iz Labina, Raše i Sv.Nedelje (A. ŠĆULAC)
Vrtić pohađaju djeca iz Labina, Raše i Sv.Nedelje (A. ŠĆULAC)

Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika, načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein te ravnateljica Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac" Irene Smoković  službeno su otvorili novu vrtićku skupinu "Žirafice" u područnom odjeljenju dječjeg vrtića u starom gradu.

Grad Labin i općine Raša te Sveta Nedjelja uložile su 122 tisuće kuna u opremanje nove prostorije vrtića od kojih je 79 tisuća izdvojeno za radove i didaktičku opremu, a ostatak kao naknadu za dvije odgajateljice zaposlene na pola radnog vremena i spremačicu do kraja godine.

Nova vrtićka skupina broji 25 djece, te dječji vrtić "Pjerina Verbanac" s novom skupinom trenutno ima 10 jasličkih i 15 vrtićkih skupina, s ukupno 540 djece

Kako bi se utvrdile potrebe za otvaranje dodatne vrtićke skupine, djelatnici dječjeg vrtića, obavili su razgovore s 46-ero roditelja djece koja su ostala neupisana u novoj pedagoškoj godini u Centralni vrtić Labin i  područna odjeljenja Vinež, Stari grad i Rabac.

Roditelji djece, njih 25, potvrdno su se očitovali za upis djeteta u novu skupinu u područnom odjeljenju Stari grad što je i rezultiralo jučerašnjim otvaranjem. U novu se skupinu upisalo 15 djece s područja Grada Labina, četvoro s područja Općine Sveta Nedelja i šestero s područja Općine Raša.

Osim nove odgojne skupine, u područnom odjeljenju u Starom gradu djeluje još jedna vrtićka skupina, od također 25 djece koja provodi program na talijanskom jeziku. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter