Labin: Tulio Demetlika kandidat liste IDS-HSU-HNS

Valter Poropat, Alda Miletić, Tulio Demetlika, Đulijano Milevoj, Dolores Sorić, Eni Modrušan i Zoran Rajković (I. RADIĆ)
Valter Poropat, Alda Miletić, Tulio Demetlika, Đulijano Milevoj, Dolores Sorić, Eni Modrušan i Zoran Rajković (I. RADIĆ)

"Socijalna sigurnost svih građana najvažniji je zadatak u teškim vremenima poljuljanih egzistencija, kada svi očekuju radno mjesto s redovnom plaćom, za opstanak svojih obitelji", poručio je aktualni gradonačelnik Labina Tulio Demetlika, danas predstavljen novinarima kao kandidat za prvog čovjeka grada friško formirane koalicije IDS-HSU-HNS na izborima u svibnju.

Na zajedničkoj listi za vijeće 14 mjesta pripast će IDS-u (koji vlast trenutno obnaša u koaliciji s BDSH-om), dva HSU-u i jedno HNS-u.

- Moramo stvarati uvjete za razvoj gospodarstva, no ne pod bilo koju cijenu, već uz visoke standarde zaštite okoliša. Nametnut ćemo uvjete ulagačima da se ponašaju sukladno politici kvalitetnog i dugoročnog gospodarenja labinskim potencijalima. U protekle četiri godine, usprkos globalnoj krizi, nismo posustali ni u jednom od zacrtanih kriterija razvoja. Moja su načela stabilnost, sigurnost i visoka odgovornost za svih, istaknuo je IDS-ovac Demetlika koji se, nakon jednoglasne odluke podružnice stranke, bori za četvrti gradonačelnički mandat. Kandidate za svoje zamjenike predložit će, najavio je, uskoro.

Dolores Sorić, predsjednica gradskog IDS-a, koji je na prošlim izborima nastupio sa samostalnom listom, podvukla je da je ponudu te stranke svim članicama Kukuriku koalicije na pregovore o zajedničkom izbornom nastupu odbio samo SDP. "I na lokalnoj razini želimo staviti glave skupa. Naša kampanja bit će mirna i pozitivna. Želimo se baviti sobom i građanima, a ne drugim strankama ili opcijama", napomenula je Sorić. IDS, naglašeno je, pregovara o postizbornoj suradnji s BDSH-om te nekim nezavisnim listama.

Predsjednica dosad u Gradskom vijeću oporbenog HSU-a Alda Miletić smatra da se, surađujući s trenutno najjačom strankom, može izboriti da pitanja građana treće životne dobi, poput izgradnje doma umirovljenika, osnivanja socijalne samoposluge i poboljšanja socijalnog programa, budu među prioritetnim. Đulijano Milevoj, čelnik ovdašnjeg HNS-a koji ne sudjeluje u predstavničkoj vlasti, veli da su ušli u koaliciju jer je ona garancija stabilnosti, ozbiljnosti i odlučnosti rada za još bolji Labin i Labinštinu. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter