Labin: Tucnjava dostojna boksacke arene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi oni koji su u subotu platili kartu za gledanje utakmice Mladi rudar - Moslavina, uz rukomet imali su priliku gledati i pravi boks mec u režiji igraca obiju momcadi. Umjesto da se danas govori o sjajnoj igri Ivana Viškovica, Endija Petrica ili gostujuceg vratara Igora Slakopera, u prvi plan je došla masovna tucnjava na kraju utakmice i prekid susreta, pa ce krajnji rezultat dati povjerenik lige. A ništa nije dalo naslutiti da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Iako su gosti predvodeni trenerom Dubravkom Prelcecom u nekoliko navrata iskazivali nervozu koja je kulminirala u samoj završnici.

Sve je za Moslavinu bilo sjajno do 51. minute i vodstva 21:17 i u tom su periodu pokazali da su najbolja momcad koja je igrala u Labinu u ovom prvenstvu. No, misleci valjda da je utakmica riješena, polako se opuštaju, što Labinjani koriste i polako smanjuju prednost, da bi u konacnici Peruško minutu i pol prije kraja poravnao na 21:21. Onda Petric skida zicer Masnecu i posljednji napad, iako s igracem manje, budi nadu da domaci mogu stici do dva vrlo vrijedna boda. No, taj napad nije stigao do kraja...



Iako se zapisniku sa susreta navodi da je prekid susreta bio u 59.58 minuti, cinjenicno stanje govori da je do istog došlo osam sekundi ranije. Nakon dugog pregleda video snimke nadzornik susreta Tomislav Komazin iz Metkovica utvrdio je što se tocno dogodilo. Prenosimo skraceni dio iz samog zapisnika o utakmici:

"U trenutku kad ga domaci igrac br.19 Kristijan Matulja pokušava pretrcati, igrac Moslavine br. 23 Marin Juric udara ga glavom o glavu te ga gura na gostujucu klupu gdje ga šakom udara igrac br.9 Alen Horvat. Nakon toga nastaje gužva u kojoj je najprije ogradu preskocio ranije diskvalificirani igrac Moslavine br. 37 Leon Šušnja i on je prednjacio u samoj tucnjavi. U velikoj gužvi primjetno je bilo da su u tucnjavi sudjelovali i igraci br. 7 Dino ?ozo i igrac br. 5 Ivan Masnec kod Moslavine, te igrac br. 12 Mirsad Tursunovic i pomocni trener Zdenko Batinic iz redova Mladog rudara."

Sva sedmorica prijavljena su disciplinskom sucu, iako su uz njih u tucnjavi sudjelovali gotovo svi koji su bili na parketu i oko njega. U nastavku stoji da je primjetan i ulazak dvojice civila iz publike koji su bili clanovi uprave domaceg kluba i koji su pokušavali sprijeciti daljnje sukobe. Takoder je pohvaljena i redarska služba domaceg kluba, kao i rad policije na samoj utakmici u kojoj je bilo nazocno tridesetak gostujucih navijaca.

Iz svega je vidljivo da su upravo gostujuci igraci krivci za sve što se dogodilo. Ali ne samo oni, vec i svi oni koji su prihvatili bacenu rukavicu, iako imaju opravdanje da su stali u obranu svog kolege. I svi oni koji su nakon "prve runde" koja je trajala dvije minute, ponovno prihvatili provokaciju gostujuceg igraca br. 5 nakon cega je krenula i "druga runda" koja je trajala dosta duže od one prve. A u svemu tome vidjele su se i zavidne boksacke sposobnosti i udarci kojih se ne bi postidjeli ni polaznici boksacke akademije. I što je najzanimljivije, i nakon "završne runde" ponašali su se poput boksaca, jer se vecina njih kulturno pozdravila i uz razgovor otišla pod tuš.



Epilog svega je slomljen nos mladom Kristijanu Matulji u onom prvom divljackom nasrtaju gostujucih igraca. Nasrtaj koji je vidio i sam nadzornik i upravo je on upozorio trenera Datosa da se nešto dogada na gostujucoj klupi.

Sada slijedi pokušaj da domaci stignu do pobjede za "zelenim stolom". Kutinjani su svjesni što su napravili, ali kako kaže njihov trener, uopce ih nije briga za sve što se dogodilo. Njegova bahatost dodatno je "napalila" svih u dvorani, a kultura koju su iskazali u samoj utakmici granici s donjom granicom tolerancije. Iako im igracku kvalitetu nitko ne može osporiti, onu ljudsku svakako da. Ne ponovilo se. (Robi FONOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter