Labin: Trgovina Mara ima najljepši blagdanski izlog

Najljepši izlog trgovine Mara
Najljepši izlog trgovine Mara

Izlog trgovine Mara obrtnice Sanje Gobo najljepši je božićno - novogodišnji izlog po izboru gradske komisije. Zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan vlasnici je uručila potvrdu o izboru te pripadajuću nagradu, subvenciju u iznosu tri tisuće kuna.

Nagradna subvencija od dvije tisuće kuna pripala je obrtniku Ilariju Miletiću za izlog trgovine "Sport Line" koji je osvojio drugo mjesto, a tisuću kuna subvencije za treće mjesto uručeno je Noeli Peruško za izlog njene trgovine "Lulu & Lolita".

- Vitrina trgovine Mara prvenstveno odražava visoki nivo originalnosti. Radi se o obnovljenom starinskom prozorskom krilu kojemu su dodane police za izlaganje. Plava i bijela te niz ornamentalnih grafičkih detalja skladno su kombinirani s božićnom dekoracijom.

Smatramo da izlog poručuje: "Osmisli sam, napravi sam", kazala je Irina Belušić Maggi, predsjednica Komisije za odabir najuređenijeg izloga, koju su uz nju činili akademska likovna umjetnica Ivona Verbanac i gradski vijećnik William Negri.

"Sport Lineu" je nagradu donijela lijepa i elegantna dekoracija, koja se uklopila u izložene sportske artikle i tako stvorila ugođaj božićne idile, a "Loliti & Lulu" jednostavna moderna linija koja odiše jednostavnošću, u čemu se ističu zavjese izloga. 

Komisija je 20. prosinca obišla 30 izloga u Labinu i Rapcu. Prvenstveni kriterij za ocjenjivanje bili su originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda i uporabi dekorativnih elemenata te novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća.

K tome se tražio estetski sklad, blagdanski ugođaj te suradnja poduzetnika s odgojnim, socijalnim, sportskim i drugim institucijama.

Osim što je proglasila pobjednike, Komisija je za uređenje izloga pohvalila niz obrta i tvrtki: trgovine Allegro, "Tip-Top Sport", Alpina i Kapra, Frizerski salon Selma, zlatarnice Bartolo i Oroši, Piceriju Napoli i Pekaru Nova Arena. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter