Labin: Tko će održavati dvoranu kada se obnovi?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zašto smo si dopustili da sportska srednjoškolska dvorana u Labinu toliko propadne, retorički se upitala resorna županijska pročelnica Patricia Smoljan na prošlotjednoj tematskoj sjednici Skupštine lokalnog Saveza sportova. Time je obilježila kolektivnu jadikovku diskutanata koji su se redom iščuđavali zbog posvemašnje zapuštenosti hrama labinskog sporta.

Dvorana sa zidovima dobrano načetima vlagom, neispravnom ventilacijom, neadekvatnim svlačionicama i sanitarnim čvorovima ispod svake razine, na sramotu je Labina. Prokišnjavao je i krov, ljetos ipak saniran udruženim snagama Grada i Županije u poslu vrijednom 942 tisuće kuna.

Iz gradske uprave najavljuju da će kroz dvije godine cjelovito sanirati unutrašnjost objekta u projektu procijenjenom na 12 milijuna kuna te natkriti vanjsko igralište. Pritom računaju na potporu Županije.

- Nastavljamo s obnovom dvorane, no bojim se da ćemo i nakon nje opet biti - na početku. Treba razmisliti o modelu održavanja budući da škola, s nedostatnim decentraliziranim sredstvima koje spušta Ministarstvo, troškove ne može podnijeti sama, primijetila je pročelnica Smoljan i pogodila u srž problema. (I. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter