Labin: Stop parkiranju na Crću, stiže pauk

Titov trg u Labinu jučer bez automobila (I. RADIĆ)
Titov trg u Labinu jučer bez automobila (I. RADIĆ)

Od prekjučer je na Titovom trgu u starom Labinu iznova, po odluci gradonačelnika Tulija Demetlike, zabranjeno parkiranje, izvijestili su iz lokalne uprave.

Podsjetimo, prvi čovjek grada ljetos je uveo trajnu zabranu parkiranja na Crću, uz Ložu i Torjon, da bi je kasnije suzio na ljetnu sezonu, budući da su negodovali trgovci, ugostitelji i oporbeni gradski vijećnici.

Nezadovoljstvo je izazvala i ljetos zaživjela sezonska naplata na starogradskom Rialtu. Ondje će se parkirno mjesto opet morati početi plaćati od početka svibnja, i to po cijeni od pet kuna na sat, 20 za cijeli dan i 150 kuna za mjesečnu kartu.

Iz Labina 2000, tvrtke koja upravlja parkiralištima, doznajemo da će na Rialtu prije lipnja ugraditi sustav automatske naplate, vrijedan oko 300 tisuća kuna.

Početkom svibnja krenut će se i s naplatom kraj labinske tržnice, a sredinom travnja u Rapcu na rivi. O točnim terminima javnost će biti pravodobno obaviještena, poručuju iz Grada.

Glavobolje po nepropisnom parkiranju na gradskim ulicama, dijeleći opomene i kazne, rješavaju dva prometna redara, a u Gradu planiraju angažirati i pauka. (I. RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter