Labin: Stari grad poslovno živnuo

Bivša pizzerija u Rakovčevoj ulici (R. SELAN)
Bivša pizzerija u Rakovčevoj ulici (R. SELAN)

U labinskom starom gradu više nema slobodnih poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Vijest je to koja raduje ponajprije stoga što gradska vlast proteklih godina nije uspijevala pronaći zakupce ma kako povoljne uvjete nudila.

Poslovni prostor bivše pizzerije u Ulici Joakima Rakovca, prve u gradu, ubuduće će biti sjedište biroa za izradu projekata električnih instalacija.

Slična stvar dogodila se bivšem caffe-baru i galeriji na Šetalištu San Marco, koji će biti ujedinjeni u arhitektonski biro. Caffe bar-galerija Sipe ima novog zakupca, ali staru namjenu, što mu uspijeva zbog prislonjenosti na Labin Art Republiku. Na početku Negrijeve ulice, u bivšoj trgovini tekstilom, otvorena je turistička agencija. Prostor je u zakupu već godinu dana, ali je tek odnedavno u funkciji, kao i caffe-bar u Sfecijevoj ulici.

Zadnji natječaj za poslove Grad je okončao 11. lipnja. Nude se dva poslovna prostora na Trgu Labinskih rudara, bivša fotografska radnja i prodavaonica te prostor u Negrijevoj kojega je nekada koristila maškarana skupna "Folšarija", namijenjen ateljeu. U Gradu za sljedeći tjedan najavljuju novi natječaj za ove prostore kojima će biti pridodan i slobodni atelje u Rapcu. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter