Labin: "Spider" upao u mrežu poreznika

Roberta i Kristijan Bembić ispred zapečaćenog "Spidera" (R. SELAN)
Roberta i Kristijan Bembić ispred zapečaćenog "Spidera" (R. SELAN)

Djelatnici Porezne uprave Ministarstva financija su zbog nepravilnosti u izdavanju računa zapečatili kafe bar "Spider" na Titovom trgu u starom gradu. Osim što im objekt sljedećih osam dana ne smije poslovati, vlasnici Kristijan i Roberta Bembić kažnjeni su i sa 36 tisuća kuna. Na to imaju pravo žalbe u roku od osam dana, što će i iskoristit jer smatraju da nisu učinili prekršaj. 

- Kažnjeni smo zato jer nam dio računa nije imao "JIR" i "ZKI", odnosno kombinacije brojeva i slova u posljednja dva reda koje potvrđuju da su fiskalizirani. Radilo se o tome da je pala veza s ministarstvom ili je bila greška u našem kompjutoru. Promet nam je "štimao", a do kraja radnog vremena računi su opet izlazili ispravni, objašnjava Roberta.

- Sve neispravne račune prijavili smo u roku od 48 sati, kao što je to predviđeno zakonom. Krivo nam je što smo kažnjeni jer smo oduvijek poslovali pošteno, a to je vidljivo i po tome što nam se ovogodišnji promet neznatno razlikuje od lanjskoga. Mali smo bar, imamo svega trideset kvadrata i ovisimo od vremena koje uvjetuje posjet na terasi, kaže Kristijan.

Veze bara i ministarstva već su jednom bile u prekidu, što su konobari uočili na vrijeme, pa su do ponovne uspostave izdavali ručno pečaćene račune formata A4.

"Spider" je sedmi objekt na području Grada koji je u proteklih tjedan dana zatvoren zbog nepravilnosti u izdavanju računa ili njihove neusklađenosti s utrškom u blagajni. Na placi u starom gradu zatvorena je trgovina bižuterijom, na Trgu labinskih rudara trgovina tekstilom, u Rudarskoj ulici trgovina pekarskim proizvodima, a u Ulici Zelenice objekt brze prehrane. U Rapcu su zatvorene dvije trgovine rekvizitima za plažu, koje bi danas trebale biti ponovo otvorene. S druge strane danas na bijelu traku i crveni pečat čeka jedna od slastičarnica na rivi. Vlasnik nam je to potvrdio, ali nije bio raspoložen za davanje izjava. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter