Labin: Satarom i nožem na policajce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog napada mesarskom satarom i nožem na policajce koji su ga na parkiralištu u Ulici Matije Vlacica Ilirika u Labinu nakon dojave uznemirenih gradana pokušali smiriti, a potom i uhititi u Istražnom centru Županijskog suda u Puli protekle je subote završio 49-godišnji D. N. iz Labina.

U alkoholiziranom stanju, 49-godišnjak je u petak na -parkiralištu oko 18.30 sati mahao mesarskom satarom što je poprilicno uznemirilo gradane pa su pozvali policiju u intervenciju. Policijska ophodnja je dolaskom na parkiralište zatražila od muškarca da odloži hladno oružje, no umjesto da postupi po njihovoj zapovjedi, 49-godišnjak je izvukao i nož koji je imao zataknut za pojasom pa je krenuo na policajce s namjerom da ih napadne. U tom trenu labinski policajci nisu imali drugog izbora nego da nad pijanim 49-godišnjakom upotrijebe svoju snagu pa su ga svladali, svezali i priveli na kriminalisticko istraživanje u labinsku postaju.

- Prilikom policijske upotrebe sredstava prisile 49-godišnji D. N. nije ozlijeden, ali je jedan od policajaca zadobio lakše tjelesne ozljede. Nakon kriminalistickog istraživanja uz kaznenu prijavu za napad na službenu osobu D. N. je prepracen u Istražni centar, a slijede mu i prijava zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te prijava temeljem Zakona o oružju jer se satara smatra hladnim oružjem, kazao je voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošcu Policijske uprave istarske Valter Opašic. Prema njegovim rijecima tek ce se analizom uzorka krvi izuzetih od 49-godišnjaka utvrditi stupanj njegove alkoholiziranosti u vrijeme napada na policajce.


Podijeli: Facebook Twiter