Labin: Rotor na raskrižju za Rašu i Koromacno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dugoocekivana rekonstrukcija nesigurnog raskrižja na izlazu iz Labina za Kapelicu i Koromacno, odnosno Rašu i Pulu i izgradnja kružnog toka trebala bi zapoceti nakon turisticke sezone, u listopadu, najavio je prvi covjek Labina Tulio Demetlika na zadnjoj sjednici Gradskog vijeca.

Ocekuje da ce Hrvatske ceste, nositelj tog posla procijenjene vrijednosti oko sedam milijuna kuna, natjecaj za izvodaca radova raspisati ovog mjeseca.

- Taj projekt pripremamo dvije godine s ciljem da raskrižje državne i županijske ceste preuredimo u kvalitetniji, prije svega sigurniji, južni ulaz u grad, objasnio je Demetlika.

Polovicu ulaganja financirat ce Hrvatske ceste, a po cetvrtinu Županijska uprava za ceste i Grad Labin, prema slicnom modelu kakvim je preureden sjeverni ulaz u Labin, dionica do Štrmca, ukljucujuci i gradnju velikog rotora kod Mercatorovog trgovackog centra.

U ovoj godini ŽUC je, napominje Demetlika, za labinsko raskrižje predvidio 700 milijuna kuna; Grad je, pak, proracunom kalkulirao pola milijuna. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter