Labin: Rock uvertira u manifestaciju Va kove zimi ni

Večeras u Labinu Psihomodo pop (Arhiva/M. ANGELINI)
Večeras u Labinu Psihomodo pop (Arhiva/M. ANGELINI)

Psihomodo pop, Pozdrav Azri te domaće perspektivne rock snage Storm svirat će na 8. Labin Christmas Rock Festivalu večeras od 21 sat u šatoru kraj gradske tržnice. Tradicionalno cjelonoćno škropljenje svetom trzalicom glasna je uvertira u glazbeni dio 11-dnevne manifestacije "Va kove zimi ni" kojom organizator, ovdašnja tvrtka Carbo media, želi ugasiti žeđ Labinjana za blagdanskim zbivanjima nakon dugogodišnje suše, za koje su prosinačke večeri u gradu bile tako puste kao da se zbilja sprema smak svijeta.

Iz svakodnevnog programa u šatoru valja izdvojiti i The Last Fest, na kojem će iduće subote, 29. prosinca, nastupiti Zabranjeno pušenje, Dječaci te Baltazar. U međuvremenu, na Badnjak, 24. prosinca, na partyju komercijalne elektronske glazbe u KUC-u Lamparna, predstavit će se live-house bend Kazoo iz Bosanske Gradiške, te DJ-evi Tom Jay, Phunk Lexx i Lucc C. Za doček Nove godine u šatoru kraj markata publiku će, pak, zagrijati zagrebački cover-rock band Sane i labinski Mezcak Moon, poznat po blues i rock obradama. 

Priredbu "Va kove zimi ni" sinoć je, zapravo, otvorio Šajeta, a u nedjelju će je nastaviti kršansko-pićanski etno bend Šćike. Na Božić će nastupiti domaći Predrag Ljuna i Vaanka Schkvare, u srijedu riječki One Possible Option i labinska Noga Uganda. Četvrtak i petak rezervirani su za stand-up komediju zagrebačkih zabavljača, a u nedjelju se na binu penju bendovi Bluesline i Blues Train.

- U dvije subote nudimo po jedno ime iz prve rock ' n roll lige u široj regiji (Psihomodo pop i Zabranjeno pušenje). Pozdrav Azri odlično će se nadovezati na zvuk Gopca i ekipe, a iz originalne postave kultnog benda uz bubnjara Borisa Leinera odnedavno je tu i basist Mišo Hrnjak. Dječake smo odabrali kao bend koji je vjerojatno i najviše iskočio u Hrvatskoj u zadnjih godinu dana, a puno prostora dobili su labinski cover i autorski sastavi. Kreirali smo kvalitetan, cjelovit program u idealnom terminu; napokon se u Labinu nešto događa u božićno-novogodišnjim blagdanima, pa vjerujem da ćemo barem u tri glavne večeri napuniti šator s po oko 600 posjetitelja, napominje Borjan Batagelj, izvršni direktor Carbo medije.

Ulaznica za dva subotnja festivala košta 40, a za party elektronske glazbe 40 kuna, dok je na ostale programe ulaz besplatan. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter