Labin: Radna mjesta za sposobne ili podobne?

Politička podobnost presudna za dobivanje posla u Gradu? (I. RADIĆ)
Politička podobnost presudna za dobivanje posla u Gradu? (I. RADIĆ)

Biste li prihvatili inicijativu da se pri Gradskom vijeću Labina osnuje komisija za nadgledanje natječaja za radna mjesta u Gradu i njegovim tvrtkama, a koju bi činili predstavnici svih stranaka i listi? Pitao je to na zadnjoj sjednici vijeća nositelj nezavisne liste Ulika Silvano Vlačić prvog čovjeka Grada Tulija Demetliku (IDS), ističući da bi takav prijedlog doprinio tome da zapošljavanje napokon postane transparentno.

Potrebna komisija

Vlačić je objasnio da se njegovoj nezavisnoj listi nedavno obratilo nekoliko nezaposlenih koji se uglavnom žale na to da svake godine rade sezonski, ali do stalnog zaposlenja nikako ne mogu doći. "Oni tvrde da su svi natječaji namješteni i da se već unaprijed zna koga će se zaposliti, a ako se nekoga i pozove na razgovor, to je samo pro forma. Nažalost, većina građana smatra da je u Gradu i njegovim poduzećima nemoguće dobiti posao ukoliko niste članovi IDS-a ili bliski s nekim od članova", kazao je vijećnik Vlačić.

- Odgovorno tvrdim da se zapošljavanja u javnim poduzećima provode po zakonu. Svatko može imati uvid u natječajnu dokumentaciju, odgovorio je gradonačelnik Demetlika, odbacivši ocjene o netransparentnim postupcima.

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter