Labin: Puknule dotrajale vodovodne cijevi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 140 domacinstava i poslovni prostori u dijelu labinskog naselja Nove zgrade (Senari) te u dijelovima Ulica Zelenice i Matije Vlacica u centru u srijedu prijepodne bili su, treci dan uzastopce, bez redovite opskrbe vodom zbog višestrukog puknuca dotrajalih cijevi, potvrdili su nam u Vodovodu. Gradanima su u utorak osigurani alternativni spremnici, dva od po tisucu litara.

Djelatnici Vodovoda u srijedu su tijekom dana otklonili kvarove i osigurali opskrbu svim potrošacima na problematicnoj dionici, doznajemo od Lina Kiršica, rukovoditelja tehnicke službe.

Zamjena dotrajalog cjevovoda zapocinje u cetvrtak pa ce do 15 sati bez vode biti kucanstva na adresama Vjekoslava Spincica 2, Dinka Vitezica 1 i 3 te Senari 28 i 30. Radovi ce se nastaviti iducih dana te ce javnost, veli Kiršic, biti pravodobno obaviještena o povremenim iskljucivanjima iz mreže. Sve vrijeme bit ce osigurana alternativna opskrba iz spremnika.

Direktor gradske tvrtke Dino Škopac u srijedu nam nije znao potvrditi kada ce se vodoopskrba u potpunosti normalizirati buduci da je nužno zamijeniti 175 metara cjevovoda starog 50, 60 godina, za što se izraduje troškovnik.

Problemi su, prenosi nam Škopac, poceli u ponedjeljak poslijepodne, kada je zbog zuba vremena popustila cijev kod kafica Formula. Nakon otklanjanja kvara pojavilo se sedam novih puknuca u Ulici Matije Vlacica.

- Zapocet cemo hitnu rekonstrukciju te linije, koja je bila planirana za iducu godinu. O rokovima trajanja radova izvijestit cemo u cetvrtak, rekao nam je Škopac. Kvarovima je, uz dotrajalost cjevovoda, kaže, kumovalo i dugo, dvomjesecno sušno razdoblje kada se zemlja stegnula, a cijevi je pritisnula nakon prvih jesenjih kiša. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter