Labin: Prometnica gotova tek u lipnju?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rekonstrukcija državne ceste u Labinu mogla bi biti okoncana tek u lipnju ako se za koji dan ne pronade rješenje za premještanje svjetlovodnog kabla koji se proteže uz cestu od trgovackog centra Mecator do Dubrove. Taj zakljucak proizlazi iz informacija koje smo dobili od Vladimira Šepica iz Ucka Konzaltinga, voditelja nadzora gradilišta.

Prema signalima koji dolaze iz Hrvatskih cesta, gotovo je sigurno da ce biti prihvacen zahtjev Grada Labina i Opcine Sv. Nedjelja izgradnju nogostupa od Mercatora do Ferala i vec se izvode pripremni radovi. Rijec je o dionici od Plodina do Ferala dugoj oko 500 metara i dionici do Dubrove dugoj oko 1600 metara. Oba nogostupa izgradit ce se s desne strane ceste (gledano prema izlazu iz grada), ali od Mercatora se tom stranom uz nju proteže oko 900 metara svjetlovodnog kabla, kojega treba premjestiti na novu trasu.

Pitanje kako to uciniti zaustavilo je radove na tom dijelu gradilišta još 3. veljace. Rok za dovršetak svih radova je 15. svibnja. Prvotni rok bio je 31. ožujka, ali je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta morao biti produžen.

Izgradnja nogostupa stajat ce oko 2 milijuna kuna, što znaci da ce ukupni troškovi rekonstrukcije iznositi oko 12 milijuna kuna. Obnova postojeceg nogostupa od OMV-ove benzinske crpke do Plodina bio je od pocetka uvršten u projekt. Buduci da od Mercatora do Dubrove postoji šetnica koja dobrim dijelom prati cestu, sjeverni prilaz gradu ce prakticki imati dvije pješacke staze te ce tako postati znatno protocniji za pješake i bicikliste.


Podijeli: Facebook Twiter