Labin: Proglašeni najbolji sportaši za 2016. godinu

Svi nagrađeni
Svi nagrađeni

Velika vijećnica grada Labina i ove je godine bila pretijesna da primi sve one koji su htjeli prisustvovati dodjeli priznanja za najbolje sportaše grada Labina, a sve u organizaciji Sportske zajednice grada Labina. Već tradicionalno je žiri, koji odlučuje o najboljima, imao 21 člana, a činili su ga istaknuti labinski sportaši, sportski djelatnici, predstavnici grada i novinari. Kao i prošle godine u nekoliko je kategorija bilo u konačnici vrlo tijesnih rezultata, a u nekima su pobjednici bili više nego uvjerljivi. 

Ove smo godine u konkurenciji za najboljeg sportaša imali čak četiri imena, a većinom je glasova za najboljeg izabran Marino Faraguna, član KBK Budokai Labin, dvostruki seniorski prvak Hrvatske u pointfightingu i lightcontactu u kategoriji do 69 kg, te sudionik Svjetskog i Europskog prvenstva gdje je završio među osam najboljih. Kod djevojaka je naslov pripao atletičarki AK Albona Ivani Knapić koja je naslov zaslužila osvajanjem juniorskog naslova prvaka na 800 metara, te naslovima viceprvakinje Hrvatske u seniorskoj konkurenciji na dvoranskom prvenstvu u utrci na 800 m, te kod mlađih seniorki u utrci na 1500 metara. Članica je i mlađe juniorske reprezentacije Hrvatske s kojom je nastupila na Balkanskom prvenstvu u Srbiji gdje je na utrci na 800 metara osvojila šesto mjesto. 

Da rukomet ne ostane bez značajnijeg priznanja pobrinuo se RK Mladi rudar kojem su osvajanje trećeg mjesta u Drugoj HRL zapad, plasman u Prvu ligu jug i osvajanje Kupa Istre bili dovoljni da osvoji naslov u kategoriji za najbolju momčad ili ekipu. Kod mlađih kategorija za najbolju momčad ili ekipu godine proglašena je generacija mlađih kadetkinja ŽRK Rudar koja je sudjelovala na završnici prvenstva Hrvatske, ali i osvojila naslov prvaka u Županijskoj ligi. Sjajna mlada rukometašica Matea Peršić, članica ŽRK Rudar najveća je ženska nada, dok je kod dječaka ta nagrada otišla u ruke nogometaša labinskog Rudara Kristiana Bembića. U konkurenciji petorice sjajnih trenera, nagrada za najboljeg uvjerljivo je otišla u ruke izbornika ženske boćarske reprezentacije Romana Grižančića. 

Podijeljeno je i 14 posebnih priznanja koje su dobili viceprvaci Hrvatske Kata team JK Ippon, osvajači medalja na državnom prvenstvu Filip Grbić i Alen Tursunović, te njihov trener Josip Faraguna (KBK Budokai), zatim pobjednik Zimske lige u trčanju Miljenko Grozdanić (AK Albona), članica boćarske reprezentacije Hrvatske Tanja Grubiša (BK Labin), mlađekadetski reprezentativac u rukometu Fran Mileta (RK Mladi rudar), viceprvakinje Hrvatske ŽBK Labin, NK Iskra zbog dvostrukog osvajanja naslova prvaka u Drugoj ŽNL, te JK Ippon za dvdeset godina postojanja. (Robi FONOVIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter