Labin: Privedeni zbog prodaje amfetamina

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Labinska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 43-godišnjak i 35-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, 11. lipnja oko 2.15 sati, policijski službenici su na Trgu labinskih rudara kontrolirali osobe u vozilu Alfa, pulske registarske oznake, pri čemu je kod 35-godišnjaka pronađeno više paketića s ukupno 12 grama amfetamina, dok je 43-godišnjak odbacio paketiće koje je ima kod sebe i počeo bježati.

Policijski službenici uskoro su ga sustigli te su nad njim primijenili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), pri čemu je jedan od policijskih službenika lakše ozlijeđen. Oba osumnjičena privedena su u policijsku postaju, a preliminarnim ispitivanjem paketića koje je 43-godišnjak imao kod sebe utvrđeno je da se radi o 116,9 grama amfetamina.

Zbog sumnje da su posjedovali drogu poradi daljnje preprodaje, protiv 43-godišnjaka i 35-godišnjaka se podnosi kaznena prijava, dok se protiv 43-godišnjaka podnosi i optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju, s obzirom da su prilikom pretrage njegovog doma pronađena dva pištolja i puška s 81 komadom streljiva.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 12. lipnja u noćnim satima, dvojica osumnjičenika privedena su u pritvorsku jedinicu PU istarske. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter