Labin: Potpisan ugovor o sanaciji krova dvorane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sporazum o sanaciji krova školske sportske dvorane u Labinu potpisali su jučer gradonačelnik Tulio Demetlika i zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, u prisutnosti Patricije Smoljan, županijske pročelnice Odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, i Čedomira Ružića, ravnatelja Srednje škole Mate Blažine. Grad Labin i Istarska županija podijelit će trošak zahvata u visini od 942 tisuće kuna. Radove će tijekom školskog raspusta izvesti labinsko poduzeće De Conte.

Sporazum definira sufinanciranje sanacije pokrova krova dvorane, odnosno rješavanje problema prokišnjavanja. Vlasnik dvorane je Županija, pa će Grad proračunska sredstava izdvojena za sanaciju uplatiti na račun Odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.

Radi se o prvoj fazi sanacije dotrajale dvorane, a početak druge, procijenjene na 12 milijuna kuna, predviđen je za 2014. godinu. Labin će svoj dio sredstava osigurati u proračunu, predviđa se da će to isto učiniti i Županija, a očekuje se i pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Grad će također istražiti mogućnost da se u sklopu te faze obnove ogradi i natkrije obližnje asfaltno rukometno igralište, čime bi se, bar privremeno, riješila potreba za više prostora za sportske aktivnosti. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter