Labin ponovno srebrni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labin je u akciji Zeleni cvijet, koju provodi Hrvatska turisticka zajednica zajedno s predstavnicima medijskih pokrovitelja - 2. programa Hrvatskog radija, Turist plusa i National geographica iz Zagreba, osvojio istoimenu nagradu sa srebrnim znakom u kategoriji mjesta do 20 tisuca stanovnika. Ona se dodjeljuje najuredenijim mjestima u kontinentalnoj Hrvatskoj, odnosno onima koja nemaju izravan kontakt s morem. U toj su kategoriji prvo mjesto osvojile Stubicke Toplice, a trece Daruvar.

U kategoriji mjesta preko 40 tisuca stanovnika Zeleni cvijet za dugogodišnju kontinuiranu hortikulturnu uredenost te pomake u uredenju i opremanju grada dobio je Varaždin. Prvo je mjesto u toj kategoriji pripalo Slavonskom Brodu, drugo Karlovcu, a trece Sisku. Cakovec je šampion uredenosti medu mjestima od 20 do 40 tisuca stanovnika, slijede ga ?akovo i Zaprešic.

Radmila Paliska Kos iz labinske Turisticke zajednice, koja vec drugu godinu zaredom kandidira Labin za ovu akciju i vec drugu godinu osvaja srebro, kaže da je zadovoljna rezultatima koji su proistekli iz kontinuiranog ulaganja u uredenost mjesta. Dodala je da su u ocjenjivanju najuredenijeg mjesta najvjerojatnije igrale nijanse jer su sva, što se uredenosti tice, na visokom nivou. Nagrade ce se uruciti na Danima hrvatskog turizma od 21. do 23. listopada u Bolu na Bracu.

U sklopu akcije Zeleni cvijet ocjenjuje se i uredenost pojedinacnih elemenata. U toj kategoriji nagradu je u Istri osvojio turisticko-informativni centar u Rocu. Najljepši park je zagrebacki Zrinjevac, najljepšom okucnicom proglašena je ona obitelji Nikšic u Kupljenovom kraj Zaprešica, a najuredenijom plažom ili kupalištem Terme Tuhelj u Tuheljskim Toplicama. Najljepša benzinska postaja je Inina u ?akovu, a poštanski ured u Delnicama. Od turisticke ponude nagradena je manifestacija "Keltska noc" koju organizira Turisticka zajednica Siska, a od suvenira "List platane" koji izraduje Alma Dubravcic iz Karlovca.


Podijeli: Facebook Twiter