Labin planira dograditi jaslice na Katurama

Ilustracija (I. RADIĆ)
Ilustracija (I. RADIĆ)

Nadogradnja jaslica na Katurama dvjema sobama za 28 novih mjesta do početka naredne pedagoške sezone kapitalna je ovogodišnja zadaća Grada Labina. Projekt podizanja kapaciteta objekta na 114 polaznika, vrijedan 2,5 milijuna kuna, trebao bi ublažiti problem tijesne predškolske ustanove.

Zgotovljen je idejni projekt vrtića, kaže gradska pročelnica za gradnju Anamarija Lukšić, a idući su koraci izrada glavnog i izvedbenog projekta, ishodovanje odobrenja za gradnju te javna nabava za izvođača radova.

"Ukoliko u tim postupcima ne bude žalbi, tada je otvaranje novih soba na jesen realno. U protivnom, gotovo je nemoguće govoriti o preciznijim rokovima realizacije", napominje Lukšić.

Iz Grada su jesenas spominjali izvjestan sporazum s okolnim općinama o sufinanciranju projekta, no dogovora s Rašom i Sv. Nedeljom još nema.

O tome se na koordinaciji gradonačelnika Demetlike s ostalim lokalnim kormilarima načelno razgovaralo, a kao opcija je spominjan model po kojem bi se broj upisane djece iz općina u nove jasličke skupine odredio prema postotku njihovog financiranja dogradnje.

Grad prednost pri upisu daje mališanima sa svog područja, na što su prigovore imali i raški i nedešćanski općinski vijećnici jer, kako se moglo čuti na sjednicama, "vrtiće smo zajedno izgradili, a sada naša djeca ne mogu ni primirisati jaslice" (I. RADIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter