Labin: Otvorena tvornica peći i kotlova na pelete

U tvornici u Vinežu zaposleno je 40 radnika
U tvornici u Vinežu zaposleno je 40 radnika

Danas je u poduzetničkoj zoni Vinež otvorena nova hala tvornice peći i kotlova na pelete veličine tri tisuće metara četvornih. Halu su od temelja pa do završnih radova gradili lokalni poduzetnici i tvrtke. Svečanim činom otvaranja MCZ group S.p.A. iz Pordenonea u Italiji na najbolji je mogući način proslavila 40 godina postojanja.

Obitelj Zanette osnovala je MCZ 1975. godine, počevši svoj poduzetnički put proizvodnjom zidanih roštilja i u tom je sektoru danas lider na europskom tržištu sa svojim brendom Sunday.

Asortiman proizvoda proširili su u osamdesetim i devedesetim godinama proizvodnjom kamina, kotlova, kuhala i peći na pelete. Prije dvije godine odlučili su otvoriti prvi pogon izvan Italije i za to su odabrali upravo Labin.

- Nismo ga slučajno odabrali, već smo jako dobro ispitali tržište, odabrali lokaciju, shvatili da imamo podršku lokalne samouprave, da nam je mentalitet sličan, da ovdje ima jako kvalitetnih i savjesnih djelatnika i nismo zažalili, nego se širimo i ulažemo, a to ćemo činiti i dalje, rekao je u kratkom govoru vlasnik tvrtke Giacomo Zanette.

Gradonačelnik Tulio Demetlika i župan Valter Flego izrazili su zadovoljstvo učinjenim poslom, zahvalili se vlasnicima na ulaganju u nove prostore i postrojenja te istaknuli da je danas svako radno mjesto zlata vrijedno i da će se oni kako na razini grada tako i županije, brinuti i dalje o novom zapošljavanju te potencijalnim investitorima, bili oni domaći ili strani, maksimalno olakšati uvjete za nova ulaganja u proizvodnu i otvaranje novih radnih mjesta.

Brendovi MCZ grupe su ranije spomenuti Sunday, J. Corradi (kuhinje), Red (sustavi grijanja na obnovljivu energiju), Sergio Leoni (kaljeve peći izrađene od keramike), Cadel (peći na pelete) i Free Point vrlo su dobro prihvaćeni na europskom i svjetskom tržištu, ponajprije zahvaljujući inovativnosti, dizajnu i osobito kvaliteti izrade.

Tvrtka u Labinu zapošljava četrdesetak radnika, a otvaranjem nove proizvodne hale namjeravaju zaposliti još najmanje toliko. Iako je hala tek otvorena, u njoj se nalaze već tri moderna robota na kojima djelatnici proizvode peći.

U proizvodni pogon u Labinu do sada je uloženo više od 4,5 milijuna eura, a do sredine 2016. godine bit će uloženo još milijun eura. Proizvodni pogon opremljen je najmodernijom tehnologijom za savijanje, zavarivanje i lakiranje lima te sastavljanje peći, a novoizgrađenom proizvodnom halom zaokružuje se proces proizvodnje. (Napisao i snimio A. ŠĆULAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU U PETAK.


Podijeli: Facebook Twiter