Labin: Otvorena posudionica invalidskih pomagala

Denis Dundara u posudionici invalidskih pomagala
Denis Dundara u posudionici invalidskih pomagala

Udruga osoba s invaliditetom otvorila je posudionicu invalidskih pomagala, smještenu u prostoriji nasuprot svom sjedištu u bivšem Samačkom hotelu.

- Od samih početaka našeg rada kupovali smo i dobivali invalidska pomagala od donatora. Naši korisnici najviše koriste hodalice, invalidska kolica, takozvane karoline, i gusjeničare. Ukupan trošak  uređenja prostora iznosi 28 tisuća kuna, a od viška doniranih sredstava kupili smo gusjeničara. Sada imamo dva i oba su na korištenju, kaže Denis Dundara, predsjednik Udruge.

Osim Istarske županije, Grada i općina Raša, Kršan i Sv. Nedelja, Udrugu sufinanciraju brojni obrti i tvrtke. U posudionici se trenutno nalazi tridesetak pomagala, a još toliko ih je na korištenju. Među uskladištenim pomagalima nalaze se i dvije pokretne stubišne stolice koje je donirala obitelj Flavijana i Jasne Škopac. Udruga ih namjerava montirati u Centru "Liče Faraguna" za potrebe Centra za inkluziju, a ako nagib stubišta ne bude odgovarao, bit će iskorištene na nekom drugom mjestu. U 2014. u planu je nabavka još dva gusjeničara. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter