Labin: Otvoren Festival vizualnog kazališta

Pedro Ruiz u monodrami "LIke a movie"
Pedro Ruiz u monodrami "LIke a movie"

Festival vizualnog kazališta u Labinu otvoren je vrhunskom monodramom španjolskog glumca Pedra Ruiza ''Like a movie'''. Glumac je bez ijedne riječi fantastično dočarao život Federica de Cachoa kojega tumači u predstavi.

Pedro Ruiz koristi se tehnikom dramske mime, a izvedbu je nadopunio glazbom i videoprojekcijama koje glatko teku uz dramsku radnju. Predstavu je zajedno s projekcijama i glazbom prikazao na način sličan filmu, a gledatelj stječe dojam da glumac silazi s filmskog platna i direktno se obraća publici, pa se platnu i vraća.

Svoj je ambiciozan naum glumac uspješno i spretno prikazao. Duhovit, šarmantan, izuzetno spretan, maštovitom je izvedbom plijenio pažnju publike punih četrdeset i pet minuta. Njegovo spretno tijelo, mimika lica i bujica emocija do u detalje su dočarali život glavnog lika.

Nakon ove predstave diljem staroga grada prikazivale su se visokokvalitetne videoprojekcije projicirane na zidovima crkava i starih zgrada u trajanju od petnaest minuta. Bogata ponuda festivala moći će se pratiti do nedjelje. (E.O.; snimio Saša MILJEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter