Labin osvojio Zeleni cvijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treca sreca, mogli bi reci Labinjani, koji su ove godine po treci put ušli u izbor za najuredeniji turisticki grad do deset tisuca stanovnika na kontinentu, za nagradu Hrvatske turisticke zajednice Zeleni cvijet, i konacno osvojili to priznanje sa zlatnim znakom.

Tom su se nagradom pridružili Porecu, koji je ove godine u kategoriji primorskih gradova iznad deset tisuca stanovnika dobio zlatni Plavi cvijet u paralelnoj akciji HTZ-a kojom se ocjenjuju najuredeniji gradovi i mjesta na moru.

Zaslužena nagrada Labinu ce se dodijeliti na Danima hrvatskog turizma krajem listopada u Rovinju.

- U Labinu se u zadnjih nekoliko godina puno toga napravilo, što je prepoznalo i povjerenstvo za Zeleni cvijet. Posebno ih je oduševio novi ulaz u grad iz smjera Rijeke koji je dobio ne samo nove prometnice, nego i kružne tokove sa zanimljivim hortikulturnim uredenjem.

Isto tako oduševilo ih je uredenje glavne prometnice te prostor uz autobusni kolodvor, dom zdravlja, osnovnu školu, obnovljene fasade, groblje.

Možemo se pohvaliti nogostupima koji su prilagodeni osobama s invaliditetom, novom plocom u starom gradu koja, uz postojecu smedu turisticku signalizaciju, pokazuje gdje su kulturni spomenici, ali i velikim brojem manifestacija koje su vjerojatno prevagnule u odluci da Labin dobije Zeleni cvijet, rekla je direktorica Turisticke zajednice Radmila Paliska Kos.

Gradonacelnik Tulio Demetlika pak za nagradu zahvaljuje svim Labinjanima koji postaju sve svjesniji važnosti uredenja okoliša te zaštite prirode, od onih najstarijih pa sve do djece iz vrtica.

- Još smo se od 2002. godine strateški opredijelili za to da cemo grad kontinuirano uredivati i to u suradnji s komunalnim poduzecem, hotelijerima, zatim kroz akcije izbora najljepšeg parka i okucnica kojima smo željeli motivirati gradane, pa sve do edukativnih radionica u vrticima, osnovnoj i srednjoj školi, rekao je Demetlika. (B. BAN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD CETVRTKA, 23. RUJNA.


Podijeli: Facebook Twiter