Labin: Osnovana ženska inicijativa HNS-a

Ženska inicijativa labinske podružnice Hrvatske narodne stranke
Ženska inicijativa labinske podružnice Hrvatske narodne stranke

Labinska podružnica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata osnovala je jučer Žensku inicijativu. Za predsjednicu je izabrana Alma Kujraković.

- HNS-u sam pristupila jer mi se sviđaju njihovi liberalni stavovi, posebno mladih HNS-a. Ženska inicijativa osnovana je zbog jačanja aktivnosti žena u politici općenito, a stoji na raspolaganju svim građanima, kaže Kurjaković.

Prva akcija novoosnovane inicijative bit će prikupljanje hrane i potrepština za prihvatilište za napuštene životinje, a predstojeće političke angažmane podružnica tek treba razmotriti.

Na osnivanju inicijative gostovala je Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednica Ženske inicijative HNS-a IŽ, koja je ovom prigodom najavila daljnja osnivanja inicijativa po istarskim gradovima.

Ženska inicijativa HNS-a pokrenula je 20. studenoga nacionalnu akciju "Žene, kandidirajte se!", koja će trajati do lokalnih izbora. Cilj joj je motivirati žene za izraženije političko djelovanje putem redovitog izlaska na izbore na svim razinama te kandidiranjem za izvršna i predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave.

U stranci smatraju neprihvatljivim da u Hrvatskoj trenutačno postoji samo jedna županica, šest gradonačelnica i 21 načelnica. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter