Labin: OGŠ M. Brajša Rašan obilježila 25. godišnjicu

Pjevački zbor (Filip LEKO)
Pjevački zbor (Filip LEKO)

Svečani koncert u povodu 25. obljetnice labinske Osnovne glazbene škole u gradskom kinu vjerno je ilustrirao njen konstantan rast.

Došao je kao praktična potvrda da panegirici uzvanika poput županijskog pročelnika za kulturu Vladimira Torbice i dogradonačelnice Eni Modrušan na račun učenika i profesora nisu izgovoreni samo radi vrijednog jubileja.

Spominjani naramci nagrada s državnih i međunarodnih natjecanja i rastuća brojnost đaka mogli su se iščitati iz tečno skrojenog programa koji je u nešto više od sat vremena svojom nenametljivošću i kvalitetom osvojio punu dvoranu. Ulogu prezenterice preuzela je voditeljica škole prof. Melila Lasek, a koncert su upotpunili prijatelji, big band pulske GŠ I. M. Ronjgova te gitaristi iz OGŠ S. Zlatića iz Poreča.

Led je probio pjevački zbor pod ravnanjem prof. Nikole Lovrinića, nastavilo se s plesnom i dječjom igraonicom, a kad je komorni sastav violina odsvirao Coldplayjevu "Viva La Vida" onaj upućeni svestrani muzičar u zadnjem redu gledališta šapnuo je da su slične pop-uspješnice prije desetak godina, nažalost, bile strogo zabranjene u glazbenoj školi.

Labinska škola razvija ponudu pa tako posljednjih godina u njoj djeluje i odjel suvremenog plesa, čiji se prvi i drugi razred predstavio u koreografiji prof. Senke Baruške na Lincmajerovu "Blues improvizaciju" u izvedbi ansambla udaraljki.

To je bio uvod u grande finale. U finišu su najprije vrijednim nagradama ovjenčan klarinetist Toni Kranjac, sada već bivši učenik ove škole, i prof. Hrvoje Puškarić (klavir) odsvirali "Petak 13.", autorsku skladbu potonjeg. Klasna izvedba prigodne numere, vjerojatno i vrhunac večeri, za gromki pljesak dvama majstorima.

Crtu pod notovlje podvukao je orkestar škole pod ravnanjem prof. Tomislava Novaka, odsviravši Stingovu "Desert Rose" te Jacksonovu "Billie Jean" koju su ponovili na bisu. (I. RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter