Labin: Oduzeta puška i streljivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, labinska policija sumnjiči 37-godišnjaka iz Labina. Policija ga sumnjiči da je u kući u Vinežu neovlašteno držao pušku kućne izrade i 37 komada streljiva. Oružje i streljivo je policija oduzela od 37-godišnjaka, a protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. 

Policija podsjeća građane da akcija "Manje oružja – manje tragedija", koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Također, apelira na predaju oružje u  nedozvoljenom posjedu, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno, kao automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Protiv onih koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oni koji žele predati oružje, ne trebaju donositi oružje u policijsku postaju, već mogu nazvati policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će na njihovu kućnu adresu doći stručni policijski službenici koji će takvo oružje preuzeti na siguran način.  (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter