Labin: Održan prvi Moto & Rock Weekend

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S lijepim vremenom počinje i motociklistička sezona, a labinski Rock Caffe i moto shop Lavado organizirali su trodnevni program za sve ljubitelje motora i rock'n'rolla. Sve je počelo u petak uz prezentaciju putopisa Damira Pintareka Pinte, inače novinara Moto Pulsa, u labinskom Rock Caffeu, a subota je pak bila rezervirana za koncertnu blues rock večer uz nastup pulskog sastava Double Dose. Glavni dan je pak bio i finalni dan manifestacije – nedjelja – a u labinskom Rock Caffeu kao i ispred okupili su se brojni posjetitelji iz cijele Istre i šire.

Mamac tako velikom broju posjetitelja jest bio atraktivan program – pulski rock cover trio CherryBombz, kojeg čine pjevačica i basistica Tea Tidić, gitarist Saša Ristić i bubnjar Ranko Matošević, svirao je na krovu labinskog Rock Caffea, a na njihovom repertoaru se našlo zaista za svakog ponešto – od Jimi Hendrixa, Deep Purplea i Led Zeppelina do Whitesnakea, Motley Crue, Iron Maiden, AC/DC, Atomskog skloništa, KUD Idijota…

Neuobičajena pozornica pod vedrim nebom je bila vrlo atraktivna, a izuzetno atraktivan je bio i moto stunt show koji je priredio jedan od najpoznatijih domaćih stunt majstora – Dejan Špoljar, koji je brojnu okupljenu publiku ostavio bez daha nevjerojatnim vratolomijama, gdje je vozio motor na prednjem ili pak zadnjem kotaču, zatim na glavi, vozio slalom na zadnjem kotaču između asistenata slučajno odabranih iz publike… kao da to nije bilo dovoljno, u zahtjevnim vratolomijama mu se pridružila Karmen, a publici se vratolomijama pridružio i Leon Vignjević na BMX bicikli – a u jednom trenutku polegao na cestu ispred Rock Caffea pet dobrovoljaca, uhvatio zalet – i bez problema preletio preko svih njih.

Rock'n'roll matineja se nastavila uz CherryBombze, a prvi Moto&Rock Weekend u Labinu završen je natjecanjem u sporoj vožnji motocikla uz vrijeme nagrade Lavado Moto Shopa. U nedjelju su također bili postavljeni štandovi labinskog Crvenog križa, gdje su volonteri demonstrirali kako u slučaju prometne nesreće pomoći stradalim motociklistima, a bio je tu i štand policije s edukativnim materijalima kao i izložba motora. Brojni posjetitelji svih generacija za ovo prvo izdanje imali su samo riječi hvale, što je dobar poticaj organizatorima da i sljedeće godine prirede ovu manifestaciju. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter