Labin: Odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje


U znak sjećanja na dan pada Vukovara i sve žrtve koje su u tom gradu pale, na labinskom Gradskom groblju danas su  predstavnici branitelja, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Grada Labina i svih labinskih općina, udruge civilnog društva, policije, antifašista i crkve, položili vijenac i zapalili svijeću u znak sjećanja na žrtve grada heroja, kao i Škabrnje.

- Imali smo sreću da se u našem kraju nije osjetio onaj krvavi rat, kao u nekim dijelovima Hrvatske. Danas se s ponosom prisjećamo svih branitelja i žrtva Vukovara, Škabrnje, kao i svih ostalih koji su položili svoje živote za neovisnu i samostalnu Hrvatsku, rekao je u svom kratkom obraćanju Enes Suljić, predsjednik labinske Hvidre.

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika napomenuo je da se u Vukovaru branila Hrvatska.

- Danas kad smo svjedoci ponovnog govora mržnje, koji se čuje iz susjedne nam Srbije gdje Vojislav Šešelj opet pokušava zapaliti iskru netolerancije i mržnje, trebamo učiniti sve da se vrijem devedesetih nikad ne ponovi. Ponosan sam na sve branitelje koji su dali svoj doprinos u obrani domovine, a žrtve koje su za to pale ne smijemo nikada zaboraviti, rekao je Demetlika.

Velečasni Milivoj Koren molio je za sve žrtve Domovinskog rata, a navečer se služila Sveta misa i palile se svijeće po čitavom gradu u znak sjećanja na one koji su svoje živote položili za današnju Hrvatsku. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter