Labin: Od nedjelje novi režim parkiranja

Starogradsko parkiralište Rialto
Starogradsko parkiralište Rialto

Od nedjelje će Titov trg u Labinu biti zatvoren za parkiranje, a parking na starogradskom parkiralištu Rialto naplaćivat će se 6 kuna po satu u vremenu od 6.30 sati do jedan sat iza ponoći, odluka je to gradonačelnika Tulija Demetlike koju je objavio na konferenciji iz novinare.

Nakon što u subotu popodne trg bude ispražnjen od vozila zbog večernjeg susreta klapa, na njemu će moći parkirati samo invalidi, za koje su rezervirana tri mjesta i taksisti na svojim stajalištima, a naplatničar će se sljedećeg jutra premjestiti na parkiralište. Režim će ostati na snazi do 30 rujna.

Mjesečna parkirna karta iznosit će 150 kuna, a stanari zgrada na trgu i okolnim ulicama moći će je dobiti po cijeni od 30 kuna. Karta, međutim, ne jamči parkirno mjesto, pa će vrijediti i za besplatni javni prijevoz od besplatnog parkirališta kod Gradskog groblja do trga. Na tom je parkiralištu postavljen drugi sloj asfalta, pa će u ponedjeljak građanima biti na raspolaganju 157 parkirnih mjesta za automobile i devet za autobuse. Na Šetalište San Marco se u ponedjeljak vraća rampa koja ulaz dopušta samo stanarima. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter