Labin: Obnovit će se i dograditi sportska dvorana

Labinska sportska dvorana (Arhiva)
Labinska sportska dvorana (Arhiva)

Gradski su vijećnici s jedanaest glasova za i pet suzdržanih (Mladen Bastijanić s nezavisne liste napustio je sjednicu), izglasali proračun za iduću godinu u iznosu od 98 milijuna kuna. U to ulaze i kreditna sredstva od 14 milijuna s namjenom rekonstrukcije i dogradnje sportske dvorane i pratećih sadržaja.

Predloženim posljednjim izmjenama sredstva za realizaciju ovog programa smanjuju se za 724 tisuće te sada iznose 13,1 milijun kuna. Predložene izmjene bile su nužne zbog izmjena načina izvršenja projekta rekonstrukcije sportske dvorane. Naime početno je bilo predviđeno da će se spomenuti projekt izvršiti putem gradske tvrtke Labin 2000, te su sredstva za izradu projektne dokumentacije bila planirana kao kapitalna pomoć toj tvrtki.

Osim te promjene smanjen je i iznos za projektnu dokumentaciju, budući da će izvedbeni projekti biti završeni u siječnju 2016. godine. Stoga će se sredstva potrebna za tu svrhu planirati u Proračunu za 2016. godinu. Ukupno planirani iznos za projektnu dokumentaciju naravno sada u sebi sadrži i porez na dodanu vrijednost.

Nadalje, izvršeno je usklađenje s ostvarenim prihodima u kapitalnom projektu sanacije gradskog zvonika. Naime, umjesto planirane donacije u visini od 150 tisuća kuna ostvarena je donacija u iznosu od 25 tisuća kuna. Potrebna sredstva za ova usklađenja posebno u dijelu ostvarenja prihoda s osnova prodaje nefinancijske imovine, izvršena su koristeći sredstva iz projekta Doma za starije osobe i projekta rekonstrukcije gradskog kina koja se neće izvršiti u ovoj godini. Naime završetak Studije izvodljivosti za Dom za starije osobe predviđen je u svibnju iduće godine, dok će se izradi glavnog projekta za rekonstrukciju gradskog kina pristupiti po usuglašavanju pojedinih namjena unutar budućeg kulturno obrazovnog centra i odabira mogućeg modela financiranja.

U gradskoj se vijećnici najviše diskutiralo o programu jačanja gospodarstva na području Grada, čija je svrha stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnost. (A. ŠĆULAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter