Labin: Obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

Nastupio je Glazbeni orkestar OGŠ-a Matka Brajše Rašana (R. SELAN)
Nastupio je Glazbeni orkestar OGŠ-a Matka Brajše Rašana (R. SELAN)

Labin - zdravi grad obilježio je u subotu Svjetski dan zaštite okoliša, predstavivši na Trgu labinskih rudara aktivnosti udruga i radionica koje djeluju pod njegovim okriljem.

Među postavljenim štandovima najviše interesa građani su pokazali za onaj Gljivarskog društva "Martinčica", gdje su bile izložene gljive i samoniklo jestivo bilje, koji su se mogli konzumirati u pripravcima raznih vrsta. Kuriozitet je bila velika sunčanica, gljiva kojoj lipanj nije sezona, pronađena na području Šumbera i to, kazali su nam, zajedno s još četiri takve na okupu.

Udruga za zaštitu životinja nudila je na usvajanje pse i štence iz svog azila putem letaka s njihovim fotografijama i podacima, a Dnevni centar za inkluziju tekstilne proizvode iz svoje radinosti. Centar za starije +65 i Crveni križ pružali su obilje informacija o zdravoj prehrani i općenito zdravom načinu života. Svoje aktivnosti predstavili su također i Liga za borbu protiv raka i Udruga osoba s invaliditetom. Komunalno poduzeće "Prvi maj" pridružilo se manifestaciji sa štandom na kojemu se moglo dobiti mnoštvo informacija o otpadu i njegovom pravilnom odlaganju.

U kulturno-zabavnom dijelu manifestacije nastupile su radionice Labina - zdravog grada. Svoje su vještine pokazale Labinske mažoretkinje, Plesni studio Cool Step otplesao je koreografiju "Roxanne", a Orkestar Glazbene škole Matka Brajše Rašana svirao je pod ravnanjem Tomislava Novaka. (R. SELAN)  


Podijeli: Facebook Twiter