Labin: Neželjena uvertira u veliku proslavu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državni inspektorat zapecatio je u nedjelju oko 1.30 sati šank u labinskom Kulturno-umjetnickom centru Lamparna zbog niza prekršaja, prekinuvši party elektronske glazbe koji se održavao u povodu Valentinova.

Prica dobiva na težini jer je Grad Labin u KUC-u planirao održati dio programa proslave 90. obljetnice Labinske republike 2. ožujka, koja ima pokroviteljstvo predsjednika države Ive Josipovica. U Lamparni, kao jedinom vecem koncertnom prostoru u Labinu, trebao je svirati, izmedu ostalih, Massimo Savic, no njegov je nastup sada upitan.

Gospodarska inspekcija i inspekcija rada rijecke podružnice Državnog inspektorata utvrdile su da je labinska tvrtka Euro Media u Lamparni pružala ugostiteljske usluge bez rješenja o minimalnim uvjetima objekta. Pritom nisu izdavani ni racuni, cjenik nije bio vidno istaknut, a zabilježeno je i da poslodavac sa šankerom nije sklopio ugovor o radu. Takoder je evidentiran angažman maloljetnika nocu.

Labinski gradonacelnik Tulio Demetlika, osjetno uzrujan zbog dogadaja u Lamparni, veli da još ne zna što ce uciniti vezano uz planirani program obljetnice u KUC-u koji, doduše, još nije definiran.

- Netko nam ocito želi pokvariti pricu oko obilježavanja Labinske republike. Iz svega se dade vidjeti i tko je to. Nekome ocito smeta da se ovdje ipak nešto radi, da je Grad u uredenje knjižnice i poduzetnicke zone Pjacal u dvije godine uložio 17 milijuna kuna pa se sve pokušava blatiti guranjem price o zatvaranju šanka u fokus, umjesto da se proslava obljetnice Labinske republike na mjesto koje zavreduje, porucuje Demetlika.

Ocito aludira na to da je taj «netko» tvrtki Euro Media «poslao» inspekciju. Dragan Balaban, direktor spomenutog poduzeca, priznaje ipak propuste koji su, kako kaže, prvenstveno plod neznanja.

- U Lamparni nemamo fiksni objekt, jer ondje samo povremeno organiziramo zabave, pa smo racunali da se šank može držati kao i oni na feštama, a ne po uvjetima za bar koji, usput, nemamo registriran. Ispravit cemo propuste i ishodovati rješenje o minimalnim tehnickim uvjetima, kaže Balaban. (I. RADIC)

VIŠE O OVOJ TEMI PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter