Labin: Nepoznata žena pokušala prevariti 79-godišnjakinju

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Labinskoj policiji u srijedu je 79-godišnjakinja iz Labina dojavila da ju je 12. prosinca pokušala prevariti žena, koja se predstavila kao djelatnica jedne banke. Putem telefona se žena raspitivala o ušteđevini 79-godišnjakinje te ju zatražila da joj pročita nekoliko serijskih brojeva novčanica, što je 79-godišnjakinja i učinila. Tada joj je žena rekla da taj novac više ne vrijedi i da ga treba zamijeniti te da će ga netko iz banke doći preuzeti. Nakon kraćeg vremena, do stana 79-godišnjakinje došla je nepoznata ženska osoba, no budući je starica posumnjala da se radi o prijevari, pozvala je susjedu te je nepoznata otišla.

Iz policijske uprave istarske upozoravaju građane, pogotovo one starije dobi, da budu oprezni jer prevaranti iskorištavaju njihovo povjerenje i nepažnju ili ih pak dovode u zabludu.

Prevaranti se najčešće predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, banke, policije, kao razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači, organizatori raznih besplatnih promocija ili nagradnih igara, pripadnici vjerskih skupina, humanitarnih ili sličnih udruga. Ponekad građane dovode u zabludu prikazujući tjelesne nedostatke koji u stvarnosti ne postoje (sljepoća, gluhonijemost i slično) ili se predstavljaju kao stradalnici požara, poplava, potresa i drugih nepogoda, navode u policiji. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter