Labin: Nenad Boršić kandidat HDZ-a za gradonačelnika

Ivo Škopac, Nenad Boršić i Serđo Kokot (I. RADIĆ)
Ivo Škopac, Nenad Boršić i Serđo Kokot (I. RADIĆ)

Nenad Boršić gradonačelnički je kandidat i nositelj liste HDZ-a za Vijeće Labina na izborima u svibnju, objavljeno je na konferenciji za novinare. Konkurenti za dogradonačelnike su tajnik ogranka Serđo Kokot i Miran Gortan.

U HDZ-ovom je fokusu, istaknuo je Boršić, problem starenja grada, odnosno opstanka mladih koji, bez posla i životnih kvadrata, napuštaju Labin. "Jedino odgovornim poduzetništvom možemo iskoristiti svoje prednosti i boriti se protiv krize. Želimo najhitnije obnoviti gospodarstvo, te više gradskog novca namijeniti izgradnji stanova. Financijsko podupiranje mladih preče je negoli sva infrastruktura", napominje Boršić. Kao važne stavke, usto, izdvaja program besplatnih poslovnih prostora za novootvorene obrte i poduzeća, potpora za novorođenčad, stimuliranje otvaranja vrtića.

Naglasak će staviti i na racionalizaciju proračuna: svi projekti moraju, veli, imati studiju korisnosti za stanovništvo. Grad, smatra, treba ukinuti namete, poput preskupe komunalne naknade i prireza na dohodak, koji opterećuju poduzetništvo.

- Hitno valja provjeriti menadžerske ugovore rukovodilaca gradskih poduzeća, to nisu pretjerani nego nemoralni troškovi. Ti direktori, istodobno, nemaju nikakve odgovornosti: ni kad Labin ostaje bez vode, nitko ne podnosi ostavku, ističe Boršić. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter