Labin: Negri kandidat za gradonačelnika Laburista

William Negri (I. RADIĆ)
William Negri (I. RADIĆ)

William Negri na sinoćnjoj je sjednici Skupštine izabran za predsjednika labinskog ogranka Hrvatskih laburista - Stranke rada te je istaknut kao njen kandidat za gradonačelnika na izborima u svibnju.

Ovaj aktualni gradski vijećnik, kao jedini predstavnik njegove Nezavisne liste, iznjedrene iz udruge Nova snaga - Fuorza nova koja je debitirala na lokalnim izborima prije četiri godine, u Laburiste se učlanio prije mjesec dana.

Negri je kormilo ogranka preuzeo od saborske zastupnice Nansi Tireli koja je odstupila zbog zauzetosti brojnim parlamentarnim obavezama.

Za tajnika labinskih Laburista izabran je Marijan Nikić, a u izvršni odbor su, uz Tireli, ušli i Edina Okanović te Ivan Batelić, koji će biti kandidati za zamjenika gradonačelnika. Ovdašnji ogranak Stranke rada osnovan je, kao prvi u Istri, prije gotovo tri godine.

- Laburisti dijele programsku platformu i temeljna uvjerenja - pravdu, socijalnu jednakost te dostojanstvo građana i radnika - s građanskom inicijativom Nova snaga, čiji će članovi podržati ovu stranku. Ocijenili smo da posredstvom saborske zastupnice Tireli možemo puno više učiniti za naš grad, pogotovo nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, objašnjava Negri.

- Detektirat ćemo stvarne probleme u Labinu, a ne prikrivati ih poput aktualne vlasti, te građanima ponuditi sudjelovanje u upravljanju njihovim novcem, odnosno donošenju svih odluka važnih za funkcioniranje grada. U javnosti se osjeća ogromno nezadovoljstvo, ljudi traže promjene. Ova vlast uložila je puno truda da umrtvi svaku političku inicijativu i stvori dojam da, izuzev IDS-a, nema drugih opcija. S time se nećemo pomiriti, izjavio nam je Negri i najavio skoro predstavljanje temeljnih odrednica programa.

Kandidata za gradonačelnika Labina, osim Laburista, zasad je službeno objavio samo SDP - u liku gradskog vijećnika Željka Ernečića. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter