Labin nagradio Marina Brkarića za životno djelo

Dobitnici priznanja
Dobitnici priznanja

Marinu Brkariću, nekadašnjem IDS-ovom labinskom gradonačelniku, dožupanu i saborskom zastupniku, na sjednici vijeća Labina u petak dodijeljena je nagrada za životno djelo "za poseban doprinos u razvoju i promicanju interesa grada i Labinštine".

Priznanje, koje uključuje i 20 tisuća kuna, iz ruku gradonačelnika Tulija Demetlike preuzela je Brkarićeva kći Karla, umjesto bolešću spriječenog laureata. Uručenje je bilo popraćeno dugotrajnim gromkim pljeskom uzvanika skupa održanog u povodu Dana grada.

Titula počasnog građanina uručena je Filippu Horstmannu, direktoru i većinskom vlasniku rabačke tvrtke Maslinica zbog, kako je obrazloženo, doprinosa razvoju turizma. Prijedlogu gradskog Odjela za gospodarstvo da se talijanski hotelijer ovjenča tim priznanjem, podsjetimo, na zadnjoj redovnoj sjednici vijeća usprotivio se veći dio oporbenih zastupnika, uz objašnjenje da ta titula podrazumijeva obimniji društveni doprinos, a Horstmann je samo uspješan poduzetnik.

U izjavi za medije svježi počasni građanin istaknuo je da nagrada zapravo pripada njegovim bližim suradnicima te zaposlenicima Maslinice, njih 230. Horstmann je kazao da je proljetošnje ulaganje tvrtke u preuređenje hotela Narcis, da bi stekao uvjete za dodavanje četvrte zvjezdice, samo početak podizanja kvalitete ponude i smještaja u Maslinici.

Godišnju nagradu Grada, koja obuhvaća i novčani iznos od sedam tisuća kuna, primila je Melita Lasek, voditeljica Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana, i to "za izniman doprinos u radu, promociji i razvitku ustanove". Gradska priznanja uručena su, pak, Emilu Bobanoviću Ćoliću, likovnom umjetniku iz Trstenika koji je radni vijek proveo u Labinu, te Josipu Faraguni, tajniku i treneru Kickboxing kluba "Budokai Labin", a zahvala posthumno Đinu Bastijaniću iz Vineža.

Marta Licul iz Rapca, studentica pete godine zagrebačkog Pravnog fakulteta, preuzela je godišnju nagradu "Roberto i Daniela Giannini" za znanstvenoistraživački rad, koju Grad dodjeljuje u čast tragično preminulim supružnicima, mladim znanstvenicima. Pripalo joj je priznanje - likovni rad umjetnika Renata Percana, te 15 tisuća kuna. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter