Labin na jedan dan dobio korzo

(I. R.)
(I. R.)

Labin je opet nakratko dobio korzo, ovom zgodom u sklopu današnjeg Dana bez automobila, kojim je zaključeno obilježavanje Europskog tjedna kretanja. Prometa je, naime, prigodno lišen Trg labinskih rudara, na kojem su program satkali Glazbeno-scenski studio Skiribico blu, mažoretkinje, Plesni studio Cool step, harmonikaši iz osnovne glazbene škole Renco Smilović, Petar Vorano i Mario Franković, a zapjevala je i osnovka Veronika Pervan.

Među štandovima udruga najviše je pažnje privukao onaj Gljivarskog društva Martinčica, koje je priredilo mini izložbu gljiva te ljekovitog bilja. Aktivnosti su predstavili i Centar +65, Udruga za zaštitu životinja Fenix, Centar za inkluziju i podršku zajednici. Djelatnici komunalnog poduzeća 1. maj približili su važnost selektivnog prikupljanja otpada, a službenici policijske postaje nudili su letke o programima komunalne prevencije. 

Grad je s Autotransom i komunalcem tijekom nedjelje osigurao besplatne autobusne linije na lokalnim relacijama i onoj međumjesnoj Labin - Rabac. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter