Labin: Mladi bi hotel umjesto gradske palače

Članovi nezavisne liste ponikle iz inicijative Za novi Labin (I. RADIĆ)
Članovi nezavisne liste ponikle iz inicijative Za novi Labin (I. RADIĆ)

Nitko neće graditi TE Plomin 3 na ugljen bez da za mišljenje pita građane Labinštine. Tkogod misli da to može, mora znati da krši UN-ovu Konvenciju o ljudskim pravima pa ćemo ga tužiti Europskom sudu u Strasbourgu, poruka je s današnjeg predstavljanja nezavisne liste mladih za Gradsko vijeće Labina.

Listu iznjedrenu iz građanske inicijative Za novi Labin i one za referendum o TE Plomin 3 nosit će Tamara Nestorović, najmlađa vijećnica u prošlom mandatu, dok će kandidat za gradonačelnika biti nagrađivani inovator, poduzetnik Dražen Smoković. Aspirantice za zamjenice gradonačelnika su Alberta Miletić i Ivana Stojković.

- Kandidiram se jer gradska administracija nema viziju razvoja, poručio je Smoković. Krucijalnim u svom programu označio je pretvaranje Labina u turistički grad, osnaživanje ponude nedovoljno iskorištenog Rapca te povezivanje ovih dviju destinacija. 

- Stari grad treba kompletno podrediti turizmu. Iselit ćemo sjedište gradske uprave u Podlabin te natječajem pronaći koncesionara koji će gradsku palaču pretvoriti u hotel. Smještajni kapaciteti moraju postati i svi neiskorišteni starogradski prostori. Drevni Labin naselit ćemo umjetnicima iz cijelog svijeta, ne bi li napokon počeo živjeti, objasnio je Smoković. 

- Dok Labin ima kakav-takav komunalni red, Rabac je po tom pitanju bolesnik na samrtničkoj postelji. Ondje hitno treba izgraditi parkirališta, jer prometni kaos u sezoni umanjuje njegovu turističku vrijednost, dodao je Smoković, uz obećanje da će ukinuti naplatu parkiranja na Girandelli i uz obalu te ugasiti tvrtku Labin 2000.

U Rapcu planira usto urediti centar na rivi, s podzemnom garažom, šoping centrom, stanovima, tržnicom i površinom za štandove, te proširiti plaže i šetnice.

Nestorović je kao postignuće liste u minulom mandatu istaknula činjenicu da je lokalna samouprava projekt "Podzemni grad", koji je inicirala udruga LAE, konačno prihvatila kao razvojni. "Nažalost, nismo uspjeli u tome da gradske vlasti više pažnje posvete mladima i urbanoj kulturi", zaključila je Nestorović. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter