Labin: Maloljetnici prijavljeni zbog bacanja petardi

(I. RAVLIĆ/CROPIX)
(I. RAVLIĆ/CROPIX)

Zbog bacanja petardi u vrijeme kada to nije dozvoljeno labinska je policija prijavila dvojicu maloljetnih hrvatskih državljana. Njih su policajci zatekli 23. prosinca oko 20.35 sati, u Parku hrvatskih branitelja u Labinu, dok su bacali pirotehnička sredstva II. razreda, u vrijeme kada je njihova uporaba zabranjena. Od maloljetnika su oduzeta 154 komada petardi te se protiv njih, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. 

Policija ponovno podsjeća građane da se u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, provodi akcija ''Mir i dobro'', kojoj je cilj osigurati povoljno stanje sigurnosti, uz naglasak na sprječavanje zloporabe oružja i eksplozivnih tvari.

Da bi blagdani protekli mirno i bez problema, iz policije pozivaju građane da ne pucaju iz vatrenog oružja i ne zlorabe eksplozivne tvari, pirotehniku, streljiva i druga sredstva, čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice. Petarde i rakete nisu igračke niti su dio blagdanskog ugođaja. Nestručno rukovanje može izazvati ozbiljne ozljede te stoga iz policije apeliraju na roditelje da ne poklanjaju djeci petarde niti druga sredstva od kojih mogu stradati. Uporaba pirotehničkih sredstva II. i III. razreda dozvoljena je samo u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja, no njihova je uporaba uvijek zabranjena u zatvorenim prostorijama i na prostorima gdje se okuplja veći broj osoba. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter