Labin: Jedan vlasnik ne želi prodati svoj dio parcele za gradnju doma

Teren za dom na Katurama
Teren za dom na Katurama

Na aktualnom satu labinskog gradskog vijeća Alda Miletić, vijećnica HSU-a zapitala je gradonačelnika Tulia Demetliku što je s gradnjom staračkog doma, u kojoj je fazi te je li učinjeno sve da se počne s izgradnjom.

- Vaš je mandat pri kraju pa nas zanima što će se događati s planiranom investicijom i koliko je dosad Grad utrošio sredstva u dokumentaciju za ovaj projekt. Kolika će biti cijena korisnika koji namjeravaju boraviti u budućem domu, pitala je Miletić.

Gradonačelnik je pojasnio, kako je na potrebnu dokumentaciju iz proračuna Grada dosad utrošeno tri milijuna kuna. S izgradnjom već bi se započelo, no  projekt je zapeo zato što jedan od suvlasnika zemljišta na kojem se dom namjerava graditi ne želi prodati svoj dio parcele. Zbog toga je cijeli slučaj završio na Visokom zagrebačkom sudu i čeka se presuda kako bi se počelo s izvlaštenjem jedinog suvlasnika koji koči projekt.

- Po okončanju spora nestaju i prepreka za početak izgradnje. Postoje tri solucije za gradnju doma, a to je javno, privatno i javno-privatno partnerstvo. Dom bi imao jednokrevetne i dvokrevetne sobe, a cijena smještaja ovisno o boravku bila bi od četiri do šest tisuća kuna mjesečno. Završetak izgradnje trebao bi biti 2020. godine, rekao je Demetlika u odgovoru vijećnici Miletić.

Gradski dom za stare i nemoćne trebao bi se graditi iza Doma zdravlja na starim Katurama. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter